Liverpools fina form fortsätter

Konkurrenterna tappade poäng – men Liverpools fina form håller i sig.

Hemma mot West Bromwich kom lagets femte seger på sex matcher.

– Vi dominerade, säger Liverpools Jordan Henderson.

En plump i förlusten mot Burnley. I övrigt har Liverpool haft en enastående säsongsinledning i Premier League.

I dag kom lagets femte seger på de sex senaste matcherna där endast krysset mot Manchester United suttit ett hack i vinstraden.

Hemma mot West Bromwich var det senegelasen Saudio Mané som visade vägen för "Reds" när han rakade in Firminos inlägg på volley i den 20:e minuten.

Kvarten senare small det igen när Philippe Coutinho efter en fin vändning fintade bort två försvarare och sköt in 2–0.

Länge såg det ut att bli en odramatisk avslutning på Anfield men lite nerv blev det i slutminuterna.

"Blev nervigt"

När Gareth McAuley efter en hörna rakade in en reducering fick West Bromwich energi och tryckte på intensivt för att även få in en kvittering.

– De satte en del press på oss men vi hade ändå hyfsad koll och lyckades hålla undan, säger mittfältaren Jordan Henderson till Sky Sports efter matchen och tillägger:

– Vi startade jättebra och dominerade men så fort de får in ett mål så blir det lite nervigt sista minuterna.

Delad serieledning

Men någon utjämning blev det aldrig. Liverpool säkrade en ny trepoängare efter att toppkonkurrenterna Arsenal och Tottenham tidigare under lördagen bara spelat oavgjort mot Bournemouth respektive Middlesbrough.

Laget tar därmed klivet upp jämte Arsenal i toppen av Premier League, och bara sämre målskillnad håller klubben nere på en andraplats.

I morgon har dock Manchester City möjligheten att återtå förstaplatsen när Southampton gästar Etihad Stadium.