Publicerad 2023-12-26

Underläge 0–2 efter en halvtimme och på väg mot ny förlust.

Då reste sig Manchester United på nio.

Danske Rasmus Höjlund gjorde sitt första mål i Premier League.

Senast Manchester United vann en match i Premier League var hemma mot Chelsea den 6 december.

Sedan dess har det blivit två förluster och ett kryss. Dessutom inte ett mål framåt.

Hemma mot Aston Villa under annandagen kom nästa kalldusch.

Efter 26 minuter ledde gästerna med 2–0 efter mål från Leander Dendoncker och John McGinn. Den sistnämnda satte ledningsmålet på frispark efter 21 minuter och belgaren fyllde på efter en hörna fem minuter senare.

1 026 minuter

Men hemmalaget reste sig från ingenstans.

I den andra halvleken gjorde Alejandro Garnacho två mål och bröt därmed en sju timmar lång måltorka för Manchester United. Med åtta minuter kvar att spela satte sedan unge Rasmus Höjlund sitt första mål i Premier League när han tryckte in 3–2 efter en hörna. Dansken behövde 1 026 minuter på sig för att göra första PL-målet och det märktes på firandet.

20-åringen bjöd på ett målfirande som innehöll lika delar glädje som lättnad.

– Det tog ett tag, men jag är så glad. Nu kan jag förhoppningsvis bygga på det här. Det såg ni på målfirandet. Vi trodde på det hela tiden, säger dansken i Viaplay.

Segern tar United upp till en sjätteplats i tabellen.