Chelsea behåller greppet i titelracet.

Ändå finns anledning till oro efter 2-0 mot Stoke.

Eden Hazard haltade av med en skada.

Mourinhos reaktion efter kapningen mot Hazard i första halvlek.

Manchester City hade chansen att ta över serieledningen i kväll. För att det skulle hända krävdes att Stoke skulle slå Chelsea med minst två mål.

Efter 95 sekunder kunde City-fansen sluta hoppas.

Historiskt mål

Cesc Fabregas knorrade in en hörna i offensivt straffområde och Chelsea-kaptenen John Terry vräkte sig fram mellan Stoke-försvararna och skallade in 1-0. Ett mål som gör 34-åringen historisk: Det var nämligen Terrys 35:e fullträff i Premier League och han är därmed lagets tionde främste målgörare i ligasammanhang tillsammans med Florent Malouda.

– Jag är extremt nöjd med hur John har spelat den här säsongen. När jag kom hit i fjol var han inne i en tuff period, han fick mindre och mindre speltid och karriären pekade neråt. Nu spelar han alla matcher från start och presterar på samma nivå som han gjorde under 2004-2007, säger tränaren José Mourinho.

Hazard klev av

Med 12 minuter kvar att spela tog Cesc Fabregas emot Eden Hazards framspelning och sköt – via en Stoke-försvarare – in i mål fram till 2-0. Det var spanjorens andra mål i Chelsea-tröjan och totalt sedan ankomsten från Barcelona i somras har mittfältaren varit inblandad i 14 mål för London-laget.

Chelsea behåller alltså ledningen i Premier League. De står nu på 42 spelade poäng, tre före Manchester City på andraplatsen.

Så här i efterhand finns ändå anledning till oro: Superstjärnan Eden Hazard fick en tuff smäll på tilläggstid, haltade betänkligt och byttes ut när ett fåtal minuter återstod.

– Det var en tuff match för Eden, säger José Mourinho utan att ge någon indikation på hur pass allvarlig skadan är.