Bournemouth chockade Liverpool på Anfield.

Sedan vände hemmalaget när Mohamed Salah avgjorde på en straffretur.

Liverpool FC

Förra säsongens möte på Anfield slutade 9–0 till Liverpool.

Lika stora siffror blev det inte denna gång – när Liverpool vann. Efter en chockstart av Bournemouth vände hemmalaget på matchen.

Mohamed Salah, 31, blev matchvinnare efter att ha tagit vara på sin egen straffretur.

Matchen slutade 3–1.

Chocköppning

Det var Bournemouth som tog ledningen. Efter två minuter och 30 sekunder satte Antoine Semenyo 1–0 efter att Liverpool slarvat i uppspelsfasen.

Men i den 28:e minuten kom kvitteringen.

Luis Diaz tog akrobatiskt emot bollen i straffområdet innan han vände sig om och satte dit 1–1.

Matchvinnare

Med mindre än tio minuter kvar av första halvlek fick Liverpool straff – efter att nyförvärvet Szoboszlai fällts i utkanten av straffområdet.

Mohamed Salah missade (eller Neto räddade) men egyptiern var först på returen och satte dit 2–1.

– Ibland börjar vi starkt, ibland börjar vi så här. Det bästa var reaktionen från laget. Vissa av oss gjorde misstag men reaktionen var otrolig, säger Szoboszlai till Sky Sports.

Nyförvärvet utvisad

Liverpool dominerade den andra halvleken, trots att Alexis Mac Allister dragit på sig ett direkt rött kort efter en sen stämpling.

Efter dryga timmen fastställde Jota slutresultatet 3–1 då han tog vara på en målvaktsretur.

– Vi gjorde ett snabbt mål och sedan ett till. Vi reagerade också bra efter det röda kortet. Nu ser vi framåt, fortsätter Szoboszlai.

Segern var Liverpools första för säsongen efter att ha spelat 1–1 borta mot Chelsea i premiären.