Dessutom stod Philippe Coutinho, 25, för en vacker frispark.

– Vi bevisar för allmänheten att vi fortfarande är med, att allt är bra, säger tränaren Jürgen Klopp.

Mycket handlade om Philippe Coutinho under sommarens transferfönster. Spelaren ryktades intensivt till Barcelona och såg långa stunder ut att vara förlorad för Liverpool.

Den engelska klubben vägrade sälja och 25-åringen blev kvar. Smärtor i ryggen har gjort att han har missat en del matcher inledningsvis, men i 3–2-vinsten mot Leicester fanns han med från start.

Frisparksmål från Coutinho

Mohamed Salah nickade först in 1–0 med dryga kvarten spelad. Därefter klev Coutinho fram.

Vackert skruvade brassen in utökningen på en frispark som Kasper Schmeichel I Leciester-målet var chanslös på.

Reduceringen kom bara sekunder innan halvtid. Simon Mignolet gick ut för att boxa bort en hörna, med hemmalagets Shinji Okazaki hängandes i armen.

Målvakten misslyckades med aktionen och den kvicke japanen fick foten på bollen i momentet därefter.

I den andra halvleken försökte Leicester trycka upp laget i ett försök att få till kvitteringen.

Det öppnade upp ytor för Liverpool, som utökade ledningen till 3–1 genom Jordan Henderson i den 68:e minuten efter en kontring.

Men precis när Jürgen Klopp såg ut att kunna andas ut en aning kom ytterligare en reducering. Jamie Vardy lämnades helt fri att nicka in returen på Demarai Grays skott till 2–3.

Mignolet fick revansch

Därefter kom ännu ett omdiskuterat domslut. Jamie Vardy sprang perfekt i djupled och löpte mot bollen samtidigt som Mignolet.

Målvakten fick en fot på bollen men kolliderade därefter med Leicester-anfallaren och domaren blåste straff.

Liverpool-spelarna var rejält upprörda över beslutet och kaptenen Henderson kokade nästan över av ilska.

Mignolet fick dock sin revansch när han strax därefter räddade Vardys straff, som slogs mitt i målet.

Vinsten var Liverpools första på nästan en månad. Klubben går därmed upp på en femteplats i tabellen.

– Det är mycket som känns positivt just nu, säger Jürgen Klopp.

– Vi bevisar för allmänheten att vi fortfarande är med, att allt är bra. Låt oss nu ta nästa steg ihop.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.