Säsongens första förlust för Chelsea

Publicerad 2014-12-06

Chelsea åkte på säsongens första förlust.

Det såg Newcastles succéinhoppare Papiss Cissé till då han sänkte serieledarna med sina två mål.

– Mitt lag förlorade på det sätt som jag tycker om att förlora, vi gav allt men hade otur, säger Jose Mourinho efter matchen.

Chelsea hade inför besöket i Newcastle chans att slå nytt klubbrekord genom att starta säsongen med 15 raka matcher utan förlust. Men Alan Pardews Newcastle ville annorlunda.

Chelseas målkung Diego Costa var tillbaka efter avstängning men målen uteblev under den första halvleken.

När det sista som hände i den första halvleken var att hemmalagets målvakt Robert Elliot skadade sig fanns det anledning till oro bland Newcastle-supportrarna. Istället tog tredjemålvakten Jak Alnwick tog plats mellan stolparna.

Cissé tvåmålsskytt

I matchens 53:e minut kom hemmabytet som skulle avgöra matchen. In kom Papiss Cissé och det dröjde inte länge innan han gjorde avtryck.

Efter ett inlägg från vänsterkanten tog bollen en märklig studs på en täckande Gary Cahill och landade framför Cissés fötter. 1-0 till hemmalaget då Cissé bara varit på planen i några minuter.

Chelsea försökte vända på matcen men istället blev det bakslag för Jose Mourinhos gäng.

2-0 satte samme Papiss Cissé dit i matchminut 79.

Spänning efter rött kort

Uppförsbacke för Chelsea men räddningsplankan kom i form av ett rött kort för hemmalagets Steven Taylor.

Under dryga tio minuters slutforcering fick inhoppande Didier Drogba dit en reducering på nick, men några fler mål blev det inte och matchen slutade 2-1.

Chelsea-tränaren Mourinho var inte helt nöjd med förlusten.

– Bara ett lag spelade för att vinna. Efter det andra målet förlorade laget sin känslomässiga balans. Vi förtjänade minst en poäng, säger han enligt BBC.

Serieledande Chelsea åkte på säsongens första förlust, men leder alltjämt Premier League sex poäng före Manchester City som i kväll kan minska det försprånget.