Mourinho: ”Arsenal har inte mycket att fira...”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

José Mourinho är irriterad på Arsenals sociala medier-gäng och Arsenals ledning ger grönt ljus för Thomas Partey.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Foto: Michael Regan / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SNACKIS

José Mourinho anser att Arsenal vältrar sig i Tottenhams olycka en aning för mycket. Själv tror tränaren att det har att göra med att ”de själva inte har speciellt mycket att fira” och tillägger att han vill att Spurs ska vara större än så.

Det var en Twitter-post på Arsenals officiella konto efter Spurs förlust mot Sheffield United häromdagen som eldade upp portugisen. ”Det är inte lätt att slå Sheffield United på Bramhall Lane, så här gör man”, löd inlägget ihop med en video från Arsenals seger mot klubben i FA-cupen.

Mourinho säger syrligt: ”Om de låg i tabelltoppen eller kämpade om en plats i topp fyra hade de aldrig vältrat sig i andras problem. Man njuter bara av andras olycka på det sättet om man själv också är i trubbel. I slutändan handlar det bara om det. De har inte så mycket att fira, så de får ta alla chanser de får”.

Det blir ett högintressant möte på söndag då de båda klubbarna möts...

Foto: Hassan Ammar / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS GRÖNA LJUS

Mikel Artetas förhoppning om att värva Thomas Partey har fått en rejäl skjuts. Enligt Daily Mail ska den tekniska direktören Edu ha gett övergången grönt ljus sedan klubbens scout Francis Cagigao, som ”hittade” fyndet Gabriel Martinelli, identifierat Atleti-spelaren som perfekt för Arsenal. Den ekonomiska biten är enda hindret i nuläget. Klubben kommer troligtvis behöva skeppa Matteo Guendouzi, Alexandre Lacazette och Lucas Torreira för att ha råd med köpet.

DAGENS STATS

Jamie Vardy blev i helgen den 29:e spelaren att göra hundra mål i Premier League. Intressant nog har bara tre av dessa gjorts utanför boxen – endast Dwight Yorke gjorde färre (ett enda) utanför området på sin tid. Mycket tack vare Vardy tog Leicester en välbehövlig trepoängare mot Crystal Palace (3–0).

DAGENS INSIDE

Premier League-klubbarna har tvingats anpassa sig till en ny vardag. Förutom tomma läktare har tillfälliga, Covid-säkra omklädningsrum gjorts i ordning – vissa lyxigare än andra. På Tottenham Stadium och London Stadium, hem för Spurs respektive West Ham, finns många rum att välja bland. Besökare på Bramhall Lane (Sheffield United) får däremot byta om i pubmiljö. Det är ännu oklart om någon av gästerna har passat på att hälla upp en pint från de många tappar som finns att tillgå...

Publicerad:

LÄS VIDARE