Malmö FF nära Europa League efter drömmål

Publicerad 2022-08-18

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF har ena foten i Europa Leagues gruppspel.

Mittfältarna Moustafa Zeidan och Anders Christiansen gjorde varsitt drömmål när turkiska Sivasspor besegrades med 3–1.

– Vi visade upp en bra, europeisk Malmökväll, säger tränaren Andreas Georgson.

Malmö FF

Malmö FF har skaffat sig ett drömläge att nå Europa Leagues gruppspel. Under torsdagskvällen besegrades turkiska Sivasspor på hemmaplan med 3–1.

Och det saknades inte höjdpunkter från den första halvleken. MFF:s ledningsmål kom efter ett tjusigt tekniskt nummer från Moustafa Zeidan.

Veljko Birmancevic spelade in bollen från vänsterkanten och Zeidan tog emot, snurrade om innan han distinkt placerade in 1–0 vid bortre stolpen.

Glädjen blev dock inte särskilt långvarig, då Sivasspor kom att kvittera drygt tio minuter senare.

Efter ett inlägg från vänster kunde Leke James stå helt fri i straffområdet och nicka in 1–1.

MFF:s replik kom i den 37:e minuten.

Hemmalaget fick en frispark vid utkanten av straffområdet, och lagkaptenen Anders Christiansen tryckte till. Bollen gick stenhårt in i mål och MFF kunde på nytt ta ledningen i matchen.

Nyförvärvet gjorde debut

Den andra halvleken blev något mindre händelserik, men MFF kom ändå att få ytterligare utdelning. Efter en hörna i den 68:e minuten kunde mittbacken Niklas Moisander skicka in 3–1-målet.

Kort därefter fick nyförvärvet Emmanuel Lomotey presentera sig, när han för första gången hoppade in för MFF.

– I dag satt inte allt, vilket är naturligt. Men vi kommer att pusha och stötta honom, så kommer han bli en jättetillgång, säger tränaren Andreas Georgson till MFF Play.

Några fler mål blev det inte och MFF har nu en 3–1-ledning att gå på inför playoff-returen som spelas i Turkiet om en vecka. Dubbelmötets vinnare kommer att spela gruppspel i Europa League, medan förloraren kommer att gå till Conference League.

– Vi visade upp en bra, europeisk Malmökväll, säger tränaren Georgson på presskonferensen efter matchen.

Malmö FF firar Anders Christiansens vackra frisparksmål.