Liverpool klart för slutspel i CL

Uppdaterad 2022-11-01 | Publicerad 2022-10-26

Iskall i ligan – stekhet i CL.

Mohamed Salah blixtrade till när Liverpool körde över Ajax och säkrade en plats i slutspel.

– Det här är enormt för oss, säger Jürgen Klopp.

Liverpool FC

Det har varit en tuff säsong för Jürgen Klopp och hans Liverpool, präglad av en skadekris och en Mohamed Salah ur slag.

Läget i ligaspelet är fortfarande prekärt, men nu är man i alla fall vidare till slutspel i Champions League.

Tacka Salah för det.

Egyptiern må vara iskall i ligan, men i CL är han stekhet.

Champions League: Allt inför sista gruppspelsomgången

Skytteligaledning

Han öppnade målskyttet i 3–0-krossen mot Ajax med ett klassmål i slutet av första halvlek. Det var hans sjätte mål denna CL-säsong, vilket för honom upp i delad skytteligaledning med PSG:s Kylian Mbappé.

I början av andra halvlek klev en annan spelare Liverpool behöver få i gång – Darwin Nuñez – fram och nickade in 2–0 på en hörna.

– Darwin spelade med stort hjärta i dag. Han var väldigt, väldigt bra, säger Jürgen Klopp.

Och ett par minuter senare tryckte Harvey Elliot in 3–0, läckert framspelad av Mohamed Salah.

Fördel Napoli

Segern innebär alltså att slutspelsplatsen är säkrad, men det är fortfarande stor fördel Napoli i kampen om gruppsegern.

Lagen möts i den sista omgången nästa vecka och eftersom inbördes möten räknas före målskillnad är det Napolis 4–1-seger från första mötet som Liverpool måste jaga ikapp.