Håller andan efter förlusten mot Manchester City

Aston Villa chockade Arsenal – nu väntar jätterysare

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Dubbla Sterling-mål mot krisklubben Watford.

Som nu är på nedflyttningsplats inför sista omgången.

Borta mot Watford vann klara Premier League-tvåan Manchester City med 4–0. En väntad seger som gör att kampen om att undvika de två kvarvarande nedflyttningsplatserna kan avgöras på målskillnad.

Citys skyttekung Raheem Sterling ordnade såväl öppnings- som det första utökningsmålet mot Watford, som sparkade tränare Nigel Pearson i helgen. 25-åringen sköt distinkt in sitt 18:e ligamål för säsongen efter passning från Kyle Walker. Och det 19:e kom efter straff, han själv fixade möjligheten från elva meter sedan han fällts av Will Hughes. Straffen räddade Ben Foster, men rakt ut till Sterling som petade in 2–0.

Watfords Tom Cleverly deppar efter ett av Sterlings mål.
Foto: Matthew Impey/BPI/Shutterstock / Shutterstock
Watfords Tom Cleverly deppar efter ett av Sterlings mål.

Sterling noterades sedan för assisten till Phil Fodens 3–0 innan han byttes efter dryga timmens spel. Och slutresultatet fastställde mittbacken Aymeric Laporte med en nick på Kevin De Bruynes frispark.

4–0 till Manchester City, som i den här säsongens två ligamöten med Watford gjorde hela tolv mål mot noll.

Rysare

Med en match kvar är numera Watford innehavare av en av två kvarvarande nedflyttningsplatser. För i kväll vann Aston Villa mot Arsenal med 1–0 där egyptiern Trezeguet blev matchvinnare, Birminghamlaget har nu lika många poäng som Watford men har sista säkra platsen tack vare bättre målskillnad med ett mål.

– Det var en fantastisk prestation, men ett ännu bättre resultat. Vi visade mod och vilja, säger Aston Villas tränare Dean Smith.

I den sista omgången, på söndag, ställs Watford mot Arsenal på bortaplan, Aston Villa möter West Ham och Bournemouth – som ligger näst sist, tre poäng bakom Villa och Watford – gästar Everton.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.