Vägrar sälja Maradonas legendariska tröja

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Steve Hodge var den lycklige som fick Maradonas tröja efter den ikoniska matchen mellan Argentina och England i fotbolls-VM 1986. Men trots många förfrågningar efter Maradonas död förra veckan är tröja inte till salu.

– Jag har aldrig försökt sälja den, berättar Hodge.

Fotbollslegendaren Diego Maradona gick bort i förra veckan, 60 år gammal, efter ett hjärtstillestånd.

Sedan dess har den engelske före detta landslagsmittfältaren Steve Hodge överösts med förfrågningar. Han var nämligen den som fick byta tröja med Maradona efter den historiska matchen mellan England och Argentina. Matchen där Maradona gjorde sitt Guds hand-mål och målet där han löpte 60 meter och dribblade sig förbi fem engelsmän, ett mål som utnämndes till århundradets mål av Fifa.com-läsare.

”Har ringt på min dörr”

Men trots att tröjan tros vara värd omkring 17 miljoner kronor är den inte till salu.

– Jag har haft tröjan i 34 år och jag har aldrig försökt sälja den. Jag gillar att ha den. Den har ett enormt sentimentalt värde, berättar Steve Hodge.

– Människor har ringt på min dörr oavbrutet och till min telefon ringer det konstant från både nationella och internationella tv-och radiokanaler.

Finns på museum

Steve Hodge säger att det förekommer rykten om att han vill sälja tröjan för göra sig en rejäl hacka. Något som gör honom besviken

– Det är respektlöst och helt fel. Jag försöker inte sälja den.

Tröjan finns idag på den nationella fotbollsmuseet i Manchester.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN