Publicerad 2015-12-28

Centimeter från en sensationell skräll.

Minuten senare sänktes Watford.

Av ett mål som förmodligen inte borde ha godkänts.

Säsongen 2015/16 är säsongen då allt – precis allt – kan hända i Premier League. Regerande mästaren Chelsea ligger i botten av tabellen, på förhand utdömda Liecester leder ligan – och nykomlingen Watford är och nosar på Europa-platser.

Samtidigt är Tottenham – på allvar – inblandat i titelracet.

Inte minst efter måndagens seger mot just Watford.

Jättedrama

Tottenham vann med 2-1 efter ett sanslöst drama i slutminuterna. Watfords Chelsea-lån Nathan Ake hade dragit på sig rött kort i den 63:e minuten men Watford låg ändå på för ett ledningsmål. En hörna slagen från vänster såg ut att leta sig hela vägen in i nät, men videoteknologi visade att en eller ett par centimeter fattades.

Då, bara minuten senare, klev Son Heung-Min fram och avgjorde.

Men frågan är om hans 2-1-mål borde ha godkänts?

Sommarvärvningen såg – av reprisbilder att döma – ut att befinna sig i offsideposition i förstaskeedet då han gick upp i duell med målvakten Heurelho Gomes. I andravågen kom inlägget som Heung-Min skarvade in till 2-1, matchens slutresultat.

– En fantastisk känsla, säger tränaren Mauricio Pochettino.

På tredje plats

Tottenham ligger nu trea i tabellen.

Tre poäng bakom Leicester, som har en match mindre spelad.

– Det här är en seger som kan få anhängare att inbilla sig att detta inte är samma gamla Tottenham. Samtidigt såg de ut precis som samma gamla Tottenham. De spelade riktigt illa sista kvarten. Man satt bara och väntade på att Tottenham skulle falla ihop och släppa in det där 2-1-målet till Watford. I stället blir det tvärtom, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat Fotboll.

Stoke har kommit i gång på allvar.

Laget som inför säsongen spåddes bli en av hela ligans stora överraskningar besegrade Everton på bortaplan och ligger nu på åttonde plats i tabellen. Xherdan Shaqiri gjorde två mål – varav ett drömmål – i målfesten som slutade 4-3 till Stoke.

Svenske Jonas Olsson haltade av med en skada redan i den 18:e minuten i West Bromwichs hemmamatch mot Newcastle. Mittbacken – som varit ratad i Erik Hamréns landslag på senare tid – har varit på väg mot storformen men riskerar nu att missa en eller ett par matcher.