Uniteds ”revansch”

Publicerad 2011-07-31

Hämnades på Barça – två månader efter CL-finalen

Tidigt i morse svensk tid fick Manchester United sin revansch på Barcelona – för Champions League-förlusten i maj.

En drömyttersida av Thiago såg ut att spoliera segerchanserna.

Men då kom nästa känsliga yttersida från Michael Owen till avgörande 2–1.

Manchester Uniteds USA-turné har varit ett enda långt segertåg. Efter fyra klara segrar mot inhemskt motstånd kom i dag en ännu viktigare prestigeseger – mot Champions League-segrarna Barcelona.

Nani var iskall

Det var 90 000 på plats på Fed-ex Field i Washington för att se en repris på Champions League-finalen. Men framförallt Barcelona kom till spel med ett reservbetonat lag utan Copa America-stjärnorna Leo Messi, Dani Alves och Alexis Sanchez. Bara fem spelare från Wembleyfinalen fanns på plan vid avspark.

Och det orutinerade Barcelona-laget skapade ingenting i första halvlek. I stället var det United som kunde ta ledningen med 1–0 i 22:a minuten efter en snabb omställning signerad Danny Welbeck. Hans passning hittade fram till Nani som iskallt rullade in den mellan benen på Victor Valdes.

Sir Alex Ferguson fick dock inte bara jubla i inledningen. Redan efter 12 minuter fick han byta ut Rafael mot tvillingbrorsan Fabio efter en knäskada.

Barça var bättre

I andra halvlek tog Barcelona över allt mer och skapade flera chanser inledningsvis. I 70:e minuten lossade Thiago en perfekt yttersida från 25 meter i och David de Gea bara titta på när bollen borrade in sig i högra krysset.

Då såg det ut som Barcelona låg närmare en seger men unge Tom Cleverley hittade en perfekt kontringsboll till Michael Owen som läckert lättade en yttersida över en utrusande Victor Valdes.

Säkert ingen tröst för dem som förlorade på Wembley men ett skönt besked för ett formstarkt Manchester United.