Anklagas i rätten: Låste in kvinnor på herrgård

Ett ”rovdjur” som gjorde jakten på kvinnor och sex till ett spel.

Åklagaren Timothy Cray målar upp en ryslig bild av den våldtäktsanklagade fotbollsspelaren Benjamin Mendy i rätten.

– Kvinnorna var engångsartiklar, säger Cray.

I augusti förra året kom nyheten att Manchester Citys vänsterback Benjamin Mendy, 28, hade gripits, misstänkt för flera våldtäkter.

Därefter har Mendy blivit anklagad för allt fler brott och han befinner sig just nu i rätten misstänkt för totalt åtta våldtäkter, försök till våldtäkt och sexuellt övergrepp.

Mendy anser sig vara oskyldig men åklagaren Timothy Cray presenterade sin syn på saken i Chester Crown Court under måndagen.

PLUS: Leifby: Nytt svenskt rekord i karaktärslöshet


Brott mot 13 kvinnor

Åklagaren berättar hur Mendy med hjälp av sin ”fixare” Louis Saha Matturie, 41, förde kvinnorna till sin herrgård, rapporterar bland annat The Guardian.

Mendy och Saha Mattuire ska ha träffat kvinnorna på nattklubbar i Manchester och våldtog dem sedan när de antingen sa nej till sex eller när de var för berusade för att säga nej.

Totalt rör det sig om 13 unga kvinnor och 22 anklagelser mot de misstänkta våldtäktsmännen och enligt åklagaren hade Mendy och Saha Mattuire ett gemensamt syfte.

Benjamin Mendy anländer till domstolen i Chester på måndagen.
Benjamin Mendy anländer till domstolen i Chester på måndagen.

– De här kvinnorna var engångsartiklar. De skulle användas för sex och sedan kastas bort, säger Timothy Cray enligt The Guardian.

”De brydde sig inte”

Brotten ska ha ägt rum mellan 2018 och 2021 på Mendys herrgård nära Macclesfield. Byn som ligger närmast herrgården är Prestbury, som är en kvarts promenad bort på en obelyst landsväg.

Flera kvinnor har berättat för polisen att de blev fråntagna sina mobiler vid ankomsten till herrgården. Två av dem säger också att Mendy låste in dem och våldtog dem i ett kontor intill sovrummet.

– Båda männen visste vad de gjorde, säger Timothy Cray i rätten.

– De var inte i något sorts tillstånd där de var lyckligt ovetandes om hur allt fungerar, de visste mycket väl vad de gjorde. De gjorde jakten på kvinnor och sex till ett spel. De brydde sig inte om ifall kvinnor blev sårade eller skadade.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.