Flera debutanter – då hyllar Gerhardsson de rutinerade

Av: Fredrik Andersson

Publicerad:
Foto: Stefan Jerrevång/TT

FOTBOLL

Tre nya blågula debutanter.

Då lyfter Peter Gerhardsson de rutinerade i landslaget.

– Jag måste ge kredd till Seger, Nilla med flera, säger förbundskaptenen.

Sverige har spelat sina två första landskamper för året. Det slutade med två segrar, 6-1 mot Österrike och 3-0 mot Malta. För förbundskapten Peter Gerhardsson, 61, väntar det ytterligare två samlingar innan OS i Tokyo.

61-åringen fick bland annat se tre debutanter i A-landslagssammanhang under Malta-lägret, nämligen Johanna Rytting Kaneryd, Josefine Rybrink och Amanda Nildén. Samtliga gjorde bra ifrån sig, menar förbundskaptenen – som även passar på att lyfta de rutinerade i landslaget.

– Jag måste ge kredd till Seger (Caroline), Nilla (Fischer) med flera. Spelargruppen, de som varit med ett tag, är väldigt bra på att ta hand om nya som inte varit med tidigare. De nya spelarna har kommit in väldigt snabbt i vårt sätt att tänka, säger Gerhardsson på den digitala presskonferensen efteråt.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

– De unga spelarna vågar prestera och vågar utmana. Det finns en styrka i den här gruppen som handlar om konkurrens, men som även handlar väldigt mycket om att ta hand om varandra. Jag tror att de som inte varit med tidigare känner att det här kan vara inspiration för framtiden.

Locket på

Förbundskaptenen lägger dock locket på när det kommer till vilka spelare som stärkt sina aktier inför kommande OS.

– Jag vill gärna se matcherna igen. Det går inte att bedöma alla på samma sätt, vissa har spelat mer än andra. Sedan är det klart att det finns individuella prestationer, men för min – och spelarnas skull – vill jag se matcherna igen innan jag gör en bedömning. Det handlar om att väga in allt och inte bara titta på en prestation rakt över de här matcherna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.