”En arrogansattack”

Zlatan Ibrahimovics farväl väcker reaktioner över hela Europa

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic tog farväl av LA Galaxy med ett självsäkert meddelande på Instagram.

Nu omskrivs Zlatan-farvälet över hela Europa med beskrivningar som ”arrogansattack” och ”hånfull ton”.

En detalj på bilden har också väckt frågor i USA.

”Jag kom, jag såg, jag erövrade. Tack LA Galaxy för att ni fått mig att känna mig vid liv igen. Till Galaxy-fansen – ni ville ha Zlatan och jag gav er Zlatan. Varsågoda. Sagan fortsätter... nu kan ni återgå till er baseball”.

Med de orden tog Zlatan Ibrahimovic farväl av amerikanska LA Galaxy. Ett avskedsinlägg på Instagram som beskrivs som en ”arrogansattack” i tyska Sport1.

Och tyskarna är inte de enda som reagerat.

”Driver med Galaxys fans”

Enigt Fotbollskanalens sammanställning omskriver engelska The Sun det hela som att Zlatan ”drev med LA Galaxys fans”, spanska AS skriver att Zlatan tog farväl ”med den hånfulla ton och sarkasm som alltid karakteriserat honom” och franska RMC nöjer sig med att det var att farväl ”á la Zlatan”.

En detalj i bilden har samtidigt väckt frågor i USA.

På bilden blickar den 38-årige svensken ut över det Los Angeles han påstår sig ha erövrat. Men arenan närmast svensken är inte LA Galaxys utan ärkerivalen Los Angeles FC:s. Samma klubb som slog ut Zlatans Galaxy ur MLS-slutspelet den här säsongen och där mexikanen Carlos Vela, som snuvade svensken på skytteligasegern, dessutom spelar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.