Men ett rött kort av Serge Aurier skapade en derbyrysare.

Till slut kunde ändå Tottenham åka hem med alla tre poängen mot West Ham.

Slaven Bilic sitter enligt uppgifter närmast fastbältad i katapultstolen bort från tränarbänken hos West Ham.

Dagens derby hemma mot Tottenham förbättrade inte den situationen nämnvärt.

Harry Kane gjorde både 1–0 och 2–0 för Spurs inom loppet av fyra minuter strax efter passerad halvtimme – båda på passning av Dele Alli.

Rött kort på Aurier

Samme Kane slog sedan en frispark i stolpen efter timmen spelad, i sekvensen efteråt placerade Christian Eriksen behärskat in 3–0 för Tottenham.

Där och då såg matchen ut att vara i princip över. Men Javier Hernandez nickade in en reducering kort senare och Serge Aurier gav West Ham än mer luft under vingarna när han tog sitt andra gula i 70 minuten.

När sedan Cheikhou Kouyate nickade in 2–3 i 87 minuten blev avslutningen en riktig rysare.

Spurs höll dock undan. Slutminuterna präglades i stället av rejäl ilska med mycket bråk spelarna emellan. Fernando Llorente och Winston Reid klarade sig dock undan med varsitt gult efter lite handgemäng.

– Sist halvtimmen präglas av Serge Auriers dårskap, säger Erik Niva i Viasat.

Segern tar Tottenham upp som tillfällig (?) trea i tabellen i väntan på övriga omgången. För West Hams del är man kvar precis över nedflyttningsplatserna med fyra poäng på sex matcher.