Gjorde sitt första mål i Liverpools kross

Publicerad 2023-09-03

Aston Villa på hemmaplan.

Då vann Liverpool med 3–0.

Sommarnyförvärvet Dominik Szoboszlai gjorde sitt första mål för Merseysideklubben.

Liverpool kunde enkelt plocka hem alla tre poäng när de ställdes mot Aston Villa på hemmaplan.

Laget vann med stabila 3–0, trots att mittbackskuggen tillika lagkapten Virgil van Dijk var avstängd.

Det första målet kom redan i tredje minuten genom Dominik Szoboszlai. Efter en hörna studsade bollen ut mot ungraren som dundrade in 1–0 bakom Emiliano Martinez.

Målet var Szoboszlais första i Liverpooltröjan, sedan han anslöt från RB Leipzig i somras.

Alexander Arnold utbytt

Aston Villas Matty Cash gjorde ett dråpligt självmål halvvägs in i den första halvleken, och Mohamed Salah kunde i början på andra halvlek utöka till 3–0.

Men det var inte bara glädje för de rödklädda.

Trent Alexander Arnold, som var kapten för dagen, satte sig ner med en skadekänning och tvingades till byte med 20 minuter kvar att spela.

Alexander Arnold kunde kliva av planen för egen maskin, men statusen på högerbacken är oklar.

Härnäst ställs Liverpool mot Wolverhampton på bortaplan. Aston Villa tar i nästa omgång emot Crystal Palace på hemmaplan.