Landslagsspelarna bröt mot karantän – tog tjejer till hotellet

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Mason Greenwood och Phil Foden tog med sig tjejer till spelarhotellet på Island.

De har nu blivit utsparkade från truppen inför tisdagens match efter brott mot karantänsreglerna och riskerar också böter från isländska staten, skriver Frettabladid.

”Jag tog ett dåligt beslut och mitt beteende levde inte upp till förväntningarna”, säger nu Phil Foden i ett uttalande.

Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN

Både Mason Greenwood, 18, och Phil Foden, 20, gjorde landslagsdebut bort mot Island i lördags.

Bilder från Snapchat visar hur de båda spelarna efter matchen smugglade med sig tjejer till spelarhotellet i Reykjavik.

De båda spelarna var inte närvarande på Englands träning på Island under måndagen, senare stod det klart att de sparkas ur truppen och inte flyger med vidare till Danmark under måndagskvällen.

– De har uppenbarligen varit naiva och det är en allvarlig situation. Jag vet hur unga de är men det finns ansvar oavsett ålder i den här pandemin, jag är pappa till ungdomar och jag vet att man kan göra fel men jag använder inte det som ursäkt i det här fallet. De har förstått att de har gjort fel och har bett om ursäkt, säger förbundskaptenen Gareth Southgate.

Två isländska tjejer

Spelarna riskerar också ytterligare disciplinära åtgärder efter att brutit mot engelska fotbollsförbundets strikta karantänregler.

Enligt isländska DV var det två isländska tjejer som landslagsduon bjöd in på hotellet, sajten har varit i kontakt med dem och de vill inte framträda med namn och bild.

De säger att de varit kontakt med spelarna i flera dagar och är bedrövade över att Snapchat-filmerna har läckt ut.

– Vi vill inte att de ska hamna i problem. Vi hade ingen aning om de här tuffa reglerna och de sa aldrig att vi inte fick ta bilder, säger en av tjejerna.

City och United fördömer

Manchester City säger i ett uttalande: ”Det står klart att Phil Foden agerade totalt olämpligt, hans agerande är inte bara direkt motstridigt till reglerna relaterade till covid-19 utan lever heller inte upp till de förväntningar som finns på en spelare i Manchester City och Englands landslag.”

Manchester United säger i ett uttalande: ”Vi instämmer med på förbundets riktlinjer och är besvikna på på spelarnas agerande i den här situationen.”

Och inte nog med att de missar chansen att spela mot Danmark på tisdag och dessutom kritiseras hårt på hemmaplan, nu riskerar spelarna också böter från isländska staten.

Brott mot smittskyddslagen ger böter. Men enligt Frettabladid är maxbeloppet cirka 15 000 kronor vilket knappast känns i plånboken hos de två unga fotbollsmiljonärerna.

På måndagskvällen publicerade Phil Foden en ursäkt på Twitter:

”Jag vill be om ursäkt till Gareth Southgate, till mina landslagskamrater, till fansen och också till min klubb och min familj”, skriver han bland annat.

Foto: Martin Rickett / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.