Krossade United i Mourinhos återkomst

Uppdaterad 2016-10-28 | Publicerad 2016-10-23

Jose Mourinhos återkomst till Stamford Bridge förvandlades till en mardröm.

Efter att Chelsea satt 4-0 i 70:e minuten stämde hemmapubliken upp i sin gamla hyllningsramsa som en pik till Manchester United-tränaren.

– Vi gör otroliga individuella försvarsmisstag i dag, säger Mourinho i Viasat.

Det är tio månader sedan Chelsea tappade tålamodet med Jose Mourinho och sparkade portugisen efter en usel säsongsinledning.

I dag återvände han för första gången till Stamford Bridge med sitt nya lag, Manchester United.

– Jag måste tänka på att det här bara är en vanlig match. En viktig match mot ett lag som har samma målsättning som oss, sa Mourinho inför matchen.

Missförstånd bakom mardrömsstarten

Men om det var en vanlig match så var det ingen vanlig start för United.

Redan efter 30 sekunder gick en boll i djupet bakom Uniteds backlinje, Chris Smalling tvekade, David de Gea kom på mellanhand och det utnyttjade Pedro när han snodde åt sig bollen och rundade de Gea innan han enkelt satte 1-0 i öppet mål.

– Uselt försvarsspel av Smalling, Pedro är påpassligt framme och gör det bra, säger Bojan Djordjic.

Uppförsbacken blev än brantare för återvändaren Mourinho i tjugonde minuten när en hörna studsade mellan United-spelarna och landade framför Gary Cahill som dundrade in 2-0.

Hazard visade Mourinho

Krossen fortsatte i andra halvlek när Eden Hazard, som hade ett blytungt sista år under Mourinho, placerade in 3-0 efter timmen spelad. Och när mittfältsgnuggaren N'Golo Kanté fintade sig förbi Chris Smalling och satte 4-0 brast hemmaklacken ut i sång där man med illa dold ironi sjöng José Mourinhos hyllningsramsa.

Eller som före detta Chelseaspelaren Eidur Gudjonhsen uttryckte det på Twitter:

– Jose vet fortfarande hur man får ut det bästa av Chelsea.

Chelseas tränare Antonio Conte jublade vid sidlinjen och fortsatte elda på publiken hela vägen in till slutminuterna. Något som fick Mourinho att ilskna till efter slutsignal när han under knappt 30 sekunder stod kvar och pratade i örat på Conte.

”Mellan mig och Conte”

– Jag tror han påpekade att så gör man inte vid 4-0, säger Bojan Djordjic i Viasat.

– Det var mellan mig och Antonio, inte till er, förklarade Jose Mourinho efteråt.

Om matchen hade han desto mer att säga:

– Det började dåligt, mål efter några sekunder till 1-0 och sen är vi nära 1-1 och då gör vi ett nytt misstag till 2-0, sen är vi nära 2-1 och då gör de 3-0 och när vi är nära 3-1 gör de 4-0.

– Vi gör otroliga individuella försvarsmisstag och vi får betala för det, säger Mourinho.

Segern gör att Chelsea nu bara är en poäng från Manchester Citys ligaledning, men trots det är man bara fyra i den täta ligatoppen.

Manchester United är kvar på sina fjorton poäng som räcker till sjundeplats i tabellen.

Zlatan Ibrahimovic spelade 90 minuter men gick trots ett par lägen mållös av planen för femte matchen i rad i Premier League.