Hammarby IF

Bajens fördel inför UECL-kvalet: ”Hjälper oss”

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Cukaricki borta.

Då hoppas Hammarby kunna dra nytta av Milos Milojevic.

– Det är en jättefördel, säger assisterande tränaren Joachim Björklund.

Maribor sopades bort med 4–1 över två matcher. I kväll, 21.00, väntar nästa motstånd i jakten på en plats i Europa Conference League: serbiska Cukaricki.

När Sportbladet når Hammarbys assisterande tränare Joachim Björklund låter han avslappnad inför kvällens fajt.

– Känslan är bra, vi är i en bra form, det är ingen omöjlig motståndare vi möter heller, vi har stora förhoppningar att få med oss ett bra resultat, men då måste vi göra en gedigen insats i 90 minuter.

Väderleksrapporten säger att temperatuen kommer ligga på 23 grader vid avspark.

– Nu regnar det lite, det är betydligt svalare i dag än vad det var i går. Det är till och med ösregn här just nu, det gör att temperaturen sjunker och det ska sluta regna några timmar innan match. Det är ingen tropisk värme.

”Kan inte rotera”

Av alla spelare som är med så är samtliga pigga och krya.

– När det är så att det är allsvenskan på söndag och Europa på torsdag får man en extra dag att återhämta sig också. Det här är inga problem fysiskt, det klarar alla. Men blir det alldeles för många veckor med torsdag och söndag får man nog dels vara lite försiktig och se till att ha en bred trupp. Det här är inte en sådan match där man kan tillåta sig att rotera på slutet, det är bara första matchen av två, det gäller att få med sig ett så bra resultat som möjligt.

Cukaricki var det ja. Ett lag som förra säsongen nådde en historisk tredje plats i ligan, bakom bjässarna Röda Stjärnan och FK Partizan. I titelväg har Cukaricki en trofé i prisskåpet, en cuptitel från 2014/2015.

– Vi har bra koll, vi har sett deras matcher som de har spelat i ligan och i Europa och vi har dessutom fördelen med Milos (Milojevic), som varit verksam som tränare i samma liga. Vi har full koll och vi vet vad de har för styrkor och svagheter. Det är inga konstigheter.

”Hjälper oss”

Milojevic lämnade sin roll som assisterande tränare i Röda Stjärnan i somras, efter 1,5 år, för att ta över Bajen.

– I en sådan här match är det en jättefördel. Generellt sett tror jag inte att svenskar har jättebra koll på Cukaricki. Av de tränare i allsvenskan är Milos definitivt den med bäst koll, det är klart att det hjälper oss, avslutar Björklund.

Hammarbys möte med Cukaricki börjar 21.00 och du ser matchen exklusivt på Sportbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Joachim Björklund
Publisert:

LÄS VIDARE

Svensklagens äventyr fortsätter – Sportbladet storsatsar

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF

Europa Conference League

Fotboll