Målfest när Liverpool sänkte Arsenal

Uppdaterad 2016-08-15 | Publicerad 2016-08-14

Vann det tidiga toppmötet på bortaplan

Det tidiga toppmötet mellan Arsenal och Liverpool blev en galen målfest.

När alla trodde att Liverpool hade avgjort, kom Arsenal tillbaka från ett underläge på 1-4 till 3-4.

Men Liverpool höll undan och vann den prestigefyllda premiärmatchen.

– Vi kom ur startblocken i andra halvlek, säger Adam Lallana.

Både Arsenal och Liverpool förväntas vara med och slåss i toppen av Premier Leauge.

Och redan i premiäromgången fick lagen chans att mäta sig mot varandra – och som de gjorde det.

Matchen fick en böljande start i första halvlek (1-1), men tog full fart efter paus där Liverpool gick upp till 4-1.

Där och då trodde alla att det var avgjort, men Arsenal lyckades reducera och hade med kvarten kvar 3-4. Det blev också slutresultatet, men resan dit var lång. Det var en match som bjöd på många mål, men inte alltid välorganiserat försvarsspel.

Fick revansch på sig själv

Första halvlek präglades av chanser från båda lagen där Liverpools Roberto Firmino och Sadio Mané skapade oro för Arsenals unga mittbackspar, medan främst Arsenals Aaron Ramsey tidigt satte Liverpools Alberto Moreno under press. En bit in i första halvlek tog dock Theo Walcott över huvudrollen.

Arsenalspelaren, som tagit nya tag efter en svag säsong 15/16, fälldes av Alberto Moreno och fick straff. Den tog Theo Walcott själv hand om. Han försökte placera den till höger om Simon Mignolet, men gjorde det inte tillräckligt bra. Den belgiska målvakten räddade.

Minuten senare fick Arsenalspelaren dock revansch på sig själv när han satte 1-0 i premiärmatchen mot Liverpool genom ett skott. Läget kom efter att Liverpool tappat boll i en omställning.

– Vad han behövde det där, sa Viasats expert Bojan Djordjic efter ledningsmålet.

Repliken från Liverpool kom precis före paus och den var vacker.

Philippe Coutinho satte en frispark från långt avstånd i Petr Cechs högra kryss.

När han i segerintervjun, som Viasat Sport sände, efter matchen fick frågan om det var hans vackraste frispark i karriären svarade Coutinho:

– Det var nog den bästa. Vi gjorde en bra match, jag är glad för att vi vann.

Brassens mål var startskottet på en stark Liverpool period där managern Jürgen Klopp både hann tappa glasögonen, klappa sig på kinderna och skaka på huvudet åt sina spelare.

Enligt Adam Lallana var det managerns uppmanade ord i halvltid som fick spelarna mod att ta större initiativ.

– Vi visade för stor respekt i första halvlek, säger Lallana i segerintervjun.

Skador som oroar

Först var det Adam Lallana som gjorde gav Liverpool ledningen innan Coutinho satte 3-1 efter ett inlägg av Nathaniel Clyne och Sadio Mané briljerade med en soloprestation förbi två Arsenalbackar.

Där och då i den 63:e minuten kändes matchen avgjord.

Men Arsenal reste sig. Alex Oxlade-Chamberlain gjorde som Mané och tog sig förbi två motspelare och reducerade till 2-4 innan den unga mittbacken Calum Chambers nicktouchade in Santi Carzolas väl slagna frispark.

Men närmare än så kom inte Arsenal som redan från ligastarten är satt under press och buropen från hemmafansen kom från läktarplats.

Liverpools Jürgen Klopp däremot kunde andas ut efter en seger i premiäromgången av Premier League.

För Arsenal fanns det också efter matchen frågetecken för viktiga Aaron Ramsey, som tvingades byta efter en timme på grund av skadekänning. Även Coutinho tvingades utgå efter muskelkänning, men det handlade troligen mest om krampkänning.