London Calling

Pogba: ”Svårt att andas – kunde inte ens springa”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Paul Pogba avslöjar hur hårt covid-19 slog mot honom, Pierre-Emerick Aubameyangs agent svingar mot Arteta och Millwall kritiseras.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Paul Pogba medger att coronaviruset slog hårdare mot honom än väntat. Manchester United-spelaren, som testades positivt i slutet av augusti, hade svårt att komma i form under försäsongen på grund av andningssvårigheter. Dessutom kände han sig ”allmänt konstig” och kunde knappt springa i premiären mot Crystal Palace.

”Det är märkligt”, säger Pogba som gjorde kvitteringsmålet i Uniteds 3–1-seger mot West Ham i lördags. ”Det är svårt att förklara men även träningen påverkades. Jag blev trött väldigt snabbt och hade svårt att andas. Första matchen på säsongen kunde jag inte ens springa”.

Pogba, som har kritiserats stort under hösten, fick en del upprättelse under lördagen: ”Jag kände mig så mycket bättre, kände att jag kom in i matchen, kontrollerade den på ett annat sätt, fick bollen. Sånt jag gillar”, säger han.

DAGENS PIK

Pierre-Emerick Aubameyangs agent Kwaku Mensah postade en bild på Instagram efter Arsenals 0–2-förlust mot Tottenham. Bilden, som visade att Arsenal hade haft relativt få målchanser, ackompanjerades med bildtexten: ”Så länge man skapar chanser...” och var säkerligen en pik mot Mikel Artetas ord efter matchen som antydde att hans gäng hade lyckats skapa målchanser i överflöd.

Aubameyang rörde för övrigt bollen minst antal gånger (21) av alla startspelare på plan under Londonderbyt.

DAGENS STATS

Kasper Schmeichels framträdande under söndagen innebär att han och pappa Peter nu har gjort 530 Premier League-matcher tillsammans. Därmed kliver de om far-och-son-duon Ian Wright och Shaun Wright-Phillips som hade det tidigare rekordet på 529.

DAGENS CITAT

”Påverkar fans (resultaten)? Jag har ingen aning. Om jag säger att fans hjälper då kommer Chris Wilder säga att det inte är okej att Liverpool har det när Sheffield United inte får”, – Jürgen Klopp fortsätter elda på dispyten med Chris Wilder som egentligen grundar sig i tre- respektive fembytesregeln. Liverpool-managern vill se det sistnämnda men Wilder är en av de som motsätter sig förslaget.

DAGENS KONTROVERS

Millwall kommer troligtvis inte straffas av FA efter att delar av de 2000 supportrarna på The Den buat åt spelarna när de gick ned på ett knä för att uppmärksamma rasism. ”Det finns inga ursäkter”, dundrade bland annat Daily Mail efter matchen mot Derby.

Klubben släppte ett pressmeddelande dagen efter där de tog avstånd från handlingen. Försvararen Mahlon Romeo medger att det är första gången under hans tid i Millwall som han ”är riktigt besviken”. ”Jag känner mig nedstämd”, tillägger Romeo efter aktionen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Mardrömskvällen för ex-liverpoolaren

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Fotboll

Paul Pogba

Manchester United

London Calling