Smallings succéinhopp

Uppdaterad 2015-02-12 | Publicerad 2015-02-11

Är första inhopparen i PL-historien att göra två mål i första halvlek

Han fick hoppa in efter några minuter på grund av skada.

Och under den första halvleken blev mittbacken Chris Smalling hjälte – med två mål.

Manchester United besegrade Burnley med 3-1.

Chris Smalling var inte uttagen i Louis van Gaals startelva, men han fick komma in på planen efter bara fem minuter på grund av en skada på Phil Jones. Det blev ett succébyte.

Efter bara 22 sekunder på planen – med hans första touch i matchen – tryckte Smalling in 1-0 till United efter en hörna. Burnley kvitterade omgående genom Danny Ings.

Burnley dominerade

Sedan tryckte Burnley på för ett ledningsmål, United hade det svettigt på Old Trafford. Trots det tog hemmalaget ledningen med 2-1 innan domaren blåste av den första halvlek – återigen kom målet från Smalling.

Med tio minuter kvar av matchen avgjorde Robin van Persie med ett straffmål. Vinsten innebär att United är trea i Premier League.

Louis van Gaal var inte helt nöjd efteråt.

– Jag gillade inte vår prestation i dag. Vi vann, och resultatet var bra, men i dag kan du inte säga att vi spelade bra. Jag vill att vi utvecklas i varje match, säger managern.