Chelseastjärnan till sjukhus efter olyckan: ”Han visar några goda tecken”

CHOCKBILDERNA Didier Drogba slogs medvetslös

Här är skräckbilden som skakade fotbollsvärlden. Didier Drogba knockades av John Ruddy, förlorade medvetandet och föll handlöst ner till marken.

– Det såg väldigt otäckt ut, säger Chelseas manager André Villas-Boas.

Han är en av världsfotbollens mest kraftfulla spelare. Men inte ens Didier Drogba kan stå emot en rak höger.

Norwich hade just kvitterat den ledning Jose Bosingwa gett Chelsea när Londonlaget drabbades av nästa smäll. En betydligt värre än Grant Holts 1–1-mål.

Lampard avgjorde

I 64:e minuten gick Didier Drogba upp för att styra in Ivanovics inlägg. Men i stället för att skicka in ledningsmålet på nick fick Drogba smaka på Norwichmålvakten John Ruddys knytnäve.

Ivorianen tappade medvetandet och föll handlöst ner till marken. Fem minuter efter kollisionen kunde sjukvårdare bära ut Drogba, som försetts med stödkrage och fått syrgas, på bår.

Hemmalaget lyckades ändå resa sig och vinna matchen. Ramires ordnade både straff och så att Ruddy blev frilägesutvisad. Den efterföljande straffen dunkade Frank Lampard in i den 82:a minuten och på övertid rullade sen nyförvärvet från Valencia, Juan Mata, in 3–1.

Allt som hänt inne på Stamford Bridge var nyheter för Didier Drogba. Enligt The Guardian tog det en halvtimme för anfallsstjärnan att återfå medvetandet, men tidningen konstaterar samtidigt att det inte är någon större fara med Drogba som – otroligt nog – bara ådrog sig en lättare hjärnskakning i fallet.

– Han visar några goda tecken som gör att vi inte behöver känna oss lika oroliga. Vi inväntar en fullständig prognos, men förhoppningsvis är det inga större problem, säger André Villas-Boas.