Walcott tvåmålsskytt för Everton

Publicerad 2018-01-31

Theo Walcott gjorde i kväll sitt första mål för Everton.

Av bara farten gjorde han sedan ett till i lagets 2–1-seger mot Leicester.

I Leicester saknades transferomsusade Riyad Mahrez medan hemmalaget valde att starta med det turkiska nyförvärvet Cenk Tosun på bänken.

Klubbens andra stora nyförvärv i januarifönstret, Theo Walcott, startade dock till höger på mittfältet.

I den 25:e minuten gjorde engelsmannen sitt första ligamål sedan i april efter en fin passning från islänningen Gylfi Sigurdsson.

Drygt tio minuter senare borde Oumar Niasse gjort 2–0. Senegalesen, som startade på topp i stället för Tosun, sköt dock utanför från nära håll.

Rooney orsakade straff

I stället var det Theo Walcott som utökade ledningen för Everton. Walcott slog in 2–0 efter att Michael Keane assisterat med en nick.

Med 20 minuter kvar reducerade Jamie Vardy på straff efter att Ndidi gjorts ner av Rooney i Evertons straffområde.

Närmare än så kom dock inte Leicester. Matchen slutade 2–1 till Everton.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se