Arsenal och Liverpool kryssade i galen match

Publicerad 2017-12-22

Fyra mål på sex minuter.

Arsenal och Liverpool levererade en galen tillställning på Emirates Stadium i kväll.

Hemmalaget stod först för en blixtsnabb vändning från 0–2 till 3–2 – innan Liverpool lyckades svara och fixa ett kryss.

– Vi var det bättre laget under 85 minuter, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp.

Arsenal FC

I den tredje omgången av årets Premier League-säsong fick sig Arsenal en fotbollslektion på Anfield.

När lagen möttes i kväll på Emirates Stadium såg Liverpool ut att gå mot en ny storseger.

Bortalaget dikterade spelet fullständigt under första halvlek och spelade ut ett Arsenal som var totalt håglöst.

1–0 av Philippe Coutinho i den 26:e minuten blev 2–0 av Mohamed Salah i inledningen av andra halvlek. I det läget talade absolut ingenting för Arsenal.

Tre mål på fem minuter

Men fem minuter senare hade hemmalaget vänt till 3–2 – på sina tre första skott på mål!

Alexis Sanchez tände Arsenals hopp genom att reducera på nick bara minuten efter Salahs 2–0-mål. Sedan avlossade Granit Xhaka ett hårt och fladdrigt skott fram till 2–2 innan Mesut Özil fullbordade vändningen genom att först väggspela med Alexandre Lacazette och sedan lyfta bollen över Simon Mignolet i Liverpools mål.

– Jag är stolt över hur vi svarade. Det visar på en stark mentalitet, säger tränare Arsène Wenger.

Firmino kvitterade

Om matchen därefter lugnade ner sig en stund?

Inte direkt. Målchanserna avlöste varandra för båda lagen innan Liverpool kvitterade genom Firmino i den 71:a minuten.

Brassen avslutade med vänstern och Petr Cech fick vantarna på bollen men kunde inte hindra den från att gå in i mål.

”Bättre laget i 85 minuter”

Matchen slutade oavgjort, ett resultat som Liverpools tränare Jürgen Klopp var mycket besviken över.

– Vi förtjänade att vinna i kväll. Vi spelade bättre än Arsenal och kunde ha gjort 4, 5, 6 mål, vilket är otroligt. Arsenal hade några minuter och använde sitt momentum. Men vi var det bättre laget under 85 minuter, säger tysken.

Tränarkollegan Wenger var även han frustrerad över 3–3, men valde även att lagens offensiv.

– Det är såna här matcher man vill ha i Premier League.

Liverpool och Arsenal är fortsatt fyra och femma i Premier League-tabellen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se