Sirius blir kvar i toppen

Uppdaterad 2016-08-12 | Publicerad 2016-08-06

Sirius senaste förlust i superettan kom borta mot Varberg i slutet av maj.

På lördagen tog serieledaren sin sjunde seger på de åtta senaste matcherna – 2–0 mot just Varberg på Studenternas IP i Uppsala.

Kingsley Sarfo nickade in 1–0 i 33:e minuten, framspelad av Kim Skoglund. Målet var Sarfos första för säsongen. En betydligt mer van målskytt är anfallaren Dragan Kapcevic, som emellertid hade märkligt svårt att göra mål i lördagens match.

I 86:e minuten lyckades den 30-årige bosniern toffla bollen över ribban blott två meter från Varbergs mål. Revanschen kom på tilläggstid när Kapcevic blev frispelad av Kingsley Sarfo och chippade bollen över Varbergs målvakt Joakim Wulff.

"Fungerande spel"

– Skönt att jag gjorde mål till slut, sade skytteligaledaren Kapcevic till TV4 Sport om sitt 13:e mål för säsongen.

Kapcevic, som kom från Östersund till Sirius inför årets säsong, tackar laget för sina framgångar.

– Kingsley (Sarfo), jag vet inte hur många passningar han har lagt till mig. Och vi har ett fungerande spel.

Lördagens vinst betyder att Sirius sätter press på tabelltvåan Halmstad och tredjeplacerade AFC United, som nu är fem respektive sju poäng efter Sirius. Halmstad, som möter Frej på måndag, och AFC United (Värnamo på söndag) har emellertid en match tillgodo på serieledaren.

Ängelholm i botten

För ekonomiskt krisande Ängelholm, nära konkurs tidigare i veckan, fortsätter motgångarna även på fotbollsplanen.

Borta mot Degerfors ledde Skånelaget med 1–0 efter mål av Marcus Bergholtz i 19:e minuten. Men en minut före halvtidsvilan kvitterade Degerfors genom Tobias Solberg. Och i slutet av andra halvlek var det dags igen, när Peter Samuelsson gjorde 2–1 i 88:e minuten.

Förlusten var Ängelholms sjunde på de åtta senaste matcherna. Laget är näst sist i superettan, två poäng bakom Ljungskile på kvalplats.

För Degerfors innebar segern att laget tog sig upp på säker mark ovanför kvalstrecket.