Tottenham bröt Citys segersvit – ny tvåa

Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2016-10-02

Niva: ”Allis bästa halvlek i år”

Nu är Tottenham det enda obesegrade laget i Premier League.

Spurs bröt Manchester Citys sex matcher långa segersvit och är nu bara en poäng bakom serieledarna i toppen.

Pep Guardiola hade chansen att bli förste tränare i Premier League-historien att vinna sina sju första matcher i ligan.

Men när hans serieledande City tog sig till White Hart Lane för att möta Tottenham, seriens andra lag med en nolla i förlustkolumnen, tog det tvärstopp.

Redan efter nio minuter stod Alexander Kolarov för ett fumligt självmål på ett Danny Rose-inspel.

”Bästa halvlek i år”

I 37:e minuten hittade sedan glödhete Heung-Min Son fram med en djupledspass till Dele Alli som placerade in 2-0.

– Han har, precis som många av sina lagkamrater varit bra så här långt, det är Allis bästa halvlek i år, säger Erik Niva i Viasats studio.

I andra halvlek försökte Manchester City forcera för att skapa nerv i matchen, men bästa läget fick Spurs Erik Lamela från straffpunkten. Claudio Bravo räddade dock avslutet från elva meter och matchen slutade 2-0.

Manchester City behåller serieledningen men en poäng bakom skuggar nu Tottenham med 17 poäng och imponerande 12-3 i målskillnad.