Klubbrekord av Valencia – fortsätter jaga Barcelona

Publicerad 2017-11-19

Valencia fortsätter jaga Barcelona i La Liga.

Borta mot Espanyol kom åttonde raka segern – vilket är nytt klubbrekord.

Atletico Madrid och Real Madrid spelade 0–0 i den spanska ligan under lördagskvällen. Ett resultat som gör att båda lagen tappar mark i jakten på Barcelona i toppen av tabellen.

Madrid-lagen är tio pinnar bakom Barcelona som bara tappat två poäng på de inledande tolv matcherna.

I stället är Valencia laget som just nu närmast jagar Barcelona. I söndagens bortamöte med Espanyol vann de med 2–0 efter två mål i andra halvlek.

I den 67:e minuten ordnade Geoffrey Kondogbia 1–0 med ett vackert curlat vänsterskott från sin position utanför straffområdet.

Seriefinal på söndag

En kvart senare satte Santi Mina 2–0 från nära håll sedan Espanyol-backen Victor Sanchez stått för en rejäl miss genom att brösta fram Mina.

Segern är Valencias åttonde raka i La Liga, vilket är den längsta vinstsviten i klubbens historia.

Marcelino García Torals lag är fortsatt fyra poäng bakom Barcelona, och om en vecka har man chansen att krympa avståndet ytterligare.

Då tar man nämligen emot Barcelona hemma på Mestalla.