Chelsea vann – för elfte gången i rad

Uppdaterad 2017-01-09 | Publicerad 2016-12-17

Chelseas sagolika form fortsätter.

Mot Crystal Palace säkrades lagets elfte (!) raka PL-seger – vilket också är historiskt.

Aldrig tidigare har Londonklubbens vunnit fler ligamatcher på följd.

– Vi förtjänade att vinna, säger Antonio Conte.

Den 24 september, 0–3 borta mot Arsenal.

Det var den senaste Premier League-matchen Chelsea spelade och inte vann.

Sedan dess har laget tagit trepoängare på trepoängare och mot Crystal Palace, på lördagseftermiddagen, kom lagets elfte raka ligaseger.

– Jag är glad för mina spelare. Vi är ett lag som gör det här tillsammans. Jag ser deras engagemang varje dag, hur mycket de lever för sporten. Jag är stolt, säger Chelseas tränare Antonio Conte efter matchen.

Costa upp i skytteligaledning

Det var dock en jämn tillställning till en början på Selhurst Park.

Men bortalaget skulle ta ledningen precis innan halvtidsvilan, då Cesar Azpilicueta måttade in ett inlägg som urstarke Diego Costa nickade förbi Wayne Hennessey. Målet innebär spanjorens 13:e för säsongen och han tog sig därmed upp förbi Alexis Sanchez till en ensam skytteligaledning. Costa ådrog sig även ett gult kort under matchen, vilket innebär att han missar Chelseas nästa match, mot Bournemouth.

– Han förtjänade inte det kortet, det är synd. Han spelar för laget och jag är nöjd med honom, säger Antonio Conte.

Historisk seger

Trots en enorm Chelsea-press i den andra halvleken stod sig målet matchen ut. Contes manskap vann med 1–0 och utökar sin serieledning till hela nio poäng.

– Vi förtjänade att vinna. Vi gör en laginsats i 90 minuter och skapade chanser nog för att göra fler mål, säger tränaren.

Klubben har dessutom aldrig tidigare vunnit så många matcher i följd i Premier League.

Tvåan Liverpool och trean Arsenal, båda på samma poäng, spelar på måndag respektive på söndag.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se