”Trion visar intresse för Rennes underbarn”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

LONDON. Storklubbarna jagar Rennes underbarn, James Maddison närmar sig landslagsdebut och Kompany går mot mardrömsåterkomst i Belgien.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Storklubbarna jagar Ligue 1:s ”Wonderkid”! Något annat hade vi inte räknat med efter Eduardo Camavingas succé mot Paris Saint Germain i helgen. 16-åringens insats har spridits som en löpeld och enligt Daily Mail har Manchester City, Arsenal och Tottenham nu vänt ögonen mot Rennes. Tränaren Julien Stephan har bara bra saker att säga om ynglingen: ”Han är respektfull i omklädningsrummet och lyssnar på de äldres råd”, säger Stephan. Vi får väl se var han spelar nästa år.

DAGENS LANDSLAGSBESKED

James Maddison var superb på Stamford Bridge i söndags där Leicester lyckades få med sig en poäng mot Chelsea. Engelsmannen var det dessutom framför ögonen på Gareth Southgates assisterande förbundskapten Steve Holland. Både Maddison och Chelseas målskytt Mason Mount var skrällar i Southgates trupp till Nations League-möten med Kroatien och Spanien förra året. De väntar dock båda på att göra sina respektive landslagsdebuter. Kanske kan dessa komma i samband med det kommande landslagsuppehållet.

James Maddison, Leicester.
Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
James Maddison, Leicester.

DAGENS MISSRÄKNING

Vincent Kompanys blödiga återkomst i Anderlecht håller på att utvecklas till en mardröm. Med fyra matcher spelade har den belgiska storklubben endast lyckats ta två poäng. Senast blev det förlust, 2–4, mot Kortrijk. Efteråt valde mittbacken att gå ut och ta på sig hela förlusten, trots att majoriteten kunde notera andra svagheter i laget.

Den förre Sheffield Wednesday-spelaren Marc Degryse skrädde inte med orden när han skulle beskriva Kompanys insats som spelande tränare så här långt: ”Han är bara mänsklig. Det är en bra fotbollsspelare, men han verkar tro att han är Gud”, säger Degryse och menar att han måste våga ställa krav på sina medspelare. ”Jag kan förstå att han vill skydda de unga spelarna men det är direkt fel att de fyra målen skulle ligga på honom”.

Foto: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images Europe
Vincent Kompany, Anderlecht

DAGENS SVENSK

Roland Nilsson till Sheffield Wednesday? Det är The Athletic som väcker liv i den frågan. Den svenske tränaren besvarar dock spekulationerna och menar att det för närvarande är uteslutet. ”Just nu tränar jag det svenska U21-landslaget men om ett år vet man aldrig”, säger Nilsson kryptiskt.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.