Malmö FF föll mot Chelsea – men bara med 1–0

Publicerad 2021-11-02

MALMÖ. Inget mål framåt igen.

Men bara ett bakåt.

MFF gjorde sin bästa match i Champions League i höst när man förlorade med 1–0 mot Chelsea på ett fullsatt stadion.

Malmö FF

Malmö FF hade åkt på tidiga baklängesmål som sedan gett storförluster i sina tre inledande Champions League-matcher: 23:e, 9:e och 9:e minuten.

Därför växte hoppet, och stämningen, på ett fullsatt stadion i Malmö när minuter lades till minuter och så småningom till en hel halvlek med nollan intakt mot de regerande Champions League-mästarna, och Premier League-ledarna, Chelsea.

Engelsmännen hade visserligen ett stort spelövertag men skapade inte många klara chanser före paus. Tysken Kai Havertz sprintade loss i djupled men med förenade krafter lyckades Anel Ahmedhodzic och Johan Dahlin förhindra ett mål.

Ett steg framåt

MFF stod för sin starkaste halvlek den här CL-hösten och i den 45:e minuten hade Antonio Colak en skickligt utförd volley strax utanför stolpen på smart och utsökt smekning fram av Sergio Peña.

Men så i den 56:e minuten kom Callum Hodson-Odoi loss på högersidan och lade fram en perfekt genomskärare på bortre ytan där Hakim Ziyech störtade fram och placerade in 1–0 i tomt mål.

Även om MFF blev duktigt tillbakatryckta också efter målet, och knappt lyckades skapa ett riktigt, etablerat anfall stannade det vid en 1–0-förlust och det får sägas vara ett steg framåt för MFF den här hösten i Champions League.

– De gjorde det svårt för oss. De spelade nära varandra och stänger alla ytor. När de gör en bra match är det svårt att slå de, säger Hakim Zieych.

Fansen var bäst i MFF

Sebastian Nanasi var kvällens skräll i MFF-elvan i kväll.

19-åringen, som bara hade gjort ett inhopp i Champions League och spelade i Youth League-matchen mot Chelsea i samband med mötet i London för ett par veckor sedan, gjorde en stark insats som offensiv mittfältare men med defensiva uppgiften att mer eller mindre ta bort Jorginho från Chelseas speluppbyggnad.

Allra längst bak gjorde Johan Dahlin, som så ofta, flera starka räddningar som gjorde att matchen levde och framför honom gjorde Anel Ahmedhodzic och Lasse Nielsen en stark insats.

Men bäst på stadion var MFF-fansen som, trots läget i gruppen och underläge sista 34 minuterna, lyckades skapa en atmosfär som närmade sig Malmös mer elektriska europakvällar under 2010-talet.

Även motståndarna var imponerade av stämningen på stadion.

– Den var bra. Det är fantastiskt att ha publik på läktarna igen. Speciellt när man hör dem så här från minut ett till nittio, säger målskytten Ziyech efteråt.

Förlusten innebär att MFF nu har ännu färre chanser att ta poängen som krävs för en tredjeplats i gruppen som skulle ge en plats i Europa Leagues slutspel efter nyår.

Mer på minuskontot: Jo Inge Berget, som också var bra i kväll, linkade av skadad. Det återstår att se hur det är med norrmannen.