Rooney petad – då slog ”RvP” till

Uppdaterad 2012-08-26 | Publicerad 2012-08-25

van Persie: ”Kommer alltid minnas det här”

Debuten bjöd på fotbollskonst och tre viktiga United-poäng.

Nyförvärvet Robin van Persie slog till med ett drömmål i första matchen på Old Trafford.

– Jag kommer alltid att se tillbaka och minnas det här, säger holländaren.

Robin van Persie fick börja på bänken i Manchester Uniteds ligapremiär borta mot Everton i måndags.

Arsenalförvärvet kom in först efter 70 minuter när laget föll (0–1), och kom aldrig till några heta chanser.

– Vi spelade runt Robin för mycket och använde honom inte tillräckligt mycket, muttrade Ferguson till Daily Mail efter matchen.

”Lite turligt”

I gårdagens hemmadebut mot Fulham på Old Trafford såg United till att spela bollen på van Persie – och då kom utdelningen direkt.

Patrice Evra skickade in en boll i straffområdet efter tio minuters spel, och holländaren mötte med en tekniskt fulländad halvvolley som seglade förbi Mark Schwarzer i gästernas mål.

– Jag kunde bara göra en sak eftersom bollen studsade. Det var lite turligt att skottet gick in, säger Robin van Persie till Uniteds hemsida.

Drömträffen blev starten på hemmalagets uppryckning efter att Damien Duff gett Fulham ledningen redan efter tre minuters spel.

Ett annat nyförvärv, Shinji Kagawa, gav United ledningen efter en dryg halvtimme och ytterligare sex minuter senare nickade Rafael in 3–1.

Självmål av Vidic

Den röda lagmaskinen såg ut att gå mot en behaglig trepoängare efter paus, men ett misstag gjorde avslutningen till ett drama. Ett missförstånd mellan målvakten David de Gea och Nemanja Vidic gjorde att serben styrde in Fulhams 2–3-reducering i eget mål i den 64:e minuten.

Men Londonlaget, där svensken Alexander Kacaniklic spelade från start, kom aldrig närmare än så.

– Vi fick se två sidor av Manchester United. Efter att ha kontrollerat händelserna gjorde vi ett hemskt misstag och så blev det match igen, säger Alex Ferguson enligt AP.

Robin van Persies match i siffror

Robin van Persie mötte Patrice Evras inlägg med en tekniskt fulländad halvvolley som seglade förbi Schwarzer i Fulhams mål. Det var anfallarens första mål för United.