Publicerad 2017-12-27

Manchester City fortsätter att rada upp segrar.

Under onsdagen kom ännu en borta mot Newcastle.

Därmed står man nu på 18 raka vinster och 19 totalt.

Pep Guardiolas Manchester City hade efter 19 spelade omgångar bara tappat poäng mot Everton. Mötet med Newcastle blev ingen målexplosion, men väl ännu en seger.

Det började dock inte bra för bortalaget. Mittbackskrisen blev extra tydlig då Vincent Kompany tvingades lämna planen redan efter tio minuter. Guardiola svarade med att plocka in offensive Gabriel Jesus samtidigt som Fernandinho tog steget ner från mittfältet.

Sterling med 13:e målet

Efter ett massivt bollinnehav spräckte Manchester City till slut nollan i den 31:e minuten. Kevin De Bruynes framspelning var formidabel och Raheem Sterlings avslut minst lika vackert när han gled in 1–0.

Newcastle spelade som bäst när man vågade flytta upp. Joselu var exempelvis ytterst nära att kvittera några minuter senare, då Kyle Walker snubblade och Nicolas Otamendi fick kasta sig fram för att nicka bollen över målet.

I slutskedet av matchen såg det ut som att hemmalaget möjligtvis kunde få en straff med sig när Dwight Gayle föll i offensivt straffområde. Domaren Andre Marriner blåste – men för filmning.

Det var kanske inte Citys bästa uppvisning men när Marriner blåste av stod det klart att man utökar ledningen gentemot lokalrivalen. 15 poäng har man nu ner till United på andraplatsen.