Uppgifter: Conte lämnar inom 48 timmar

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Paolo Bruno / GETTY IMAGES

Antonio Contes relation med Chelseas ägare Roman Abramovich uppges vara riktigt infekterad.

Efter lördagens FA-cupsegern flög tränaren direkt hem till Italien, där han nu enligt Express inväntar beskedet att han kommer att få sparken från klubben – inom två dagar.

1–0-seger mot Manchester United i helgens FA-cupfinal.

Men det räcker inte.

Chelseas säsong har i övrigt gått lite knackigt, och tränaren Antonio Conte har ryktats bort från klubben en längre tid. Direkt efter finalen flög ska han ha lämnat England för att i stället resa till hemlandet Italien.

Enligt brittiska medier kommer italienaren att få kicken inom två dagar.

Saknas ambition

Conte har haft en trasslig relation med den ryske Chelsea-ägaren Roman Abramovich sedan en tid tillbaka, och tränaren har nu öppet riktat kritik mot klubbledningen och dess ”brist på ambition”.

– Ibland har man helt enkelt inte samma ambitioner. Förra säsongen, efter att vi hade vunnit ligan, satte vi oss ner för att prata om hur vi skulle försvara titeln. Jag bestämde mig för att stanna och jobba hårt, säger han enligt Express.

”Kan inte ändra min personlighet”

Tränaren, som vann Premier League under sin debutsäsong i England, slår hårt mot klubben. De egna spelarna åkte också på en känga.

– När man bestämmer sig för att anställa en tränare som är som jag måste man veta vad man tar in. Jag kan inte ändra min personlighet, min fotbollsidé. Jag är en vinnare, säger han.

– Sättet vi spelade på i lördags var det enda sättet vi skulle kunna vinna en titel i dagsläget. Om man vill ändra någonting måste flera spelare ersättas.

Chelsea sägs vilja ha ett nytt tränarnamn klart så snabbt som möjligt. Den förre Barcelona-tränaren Luis Enrique ryktas ersätta Conte. Spanjoren har varit ledig från fotbollen i ett drygt år.

Klipptes bort från bilden

Conte är inte heller den mest populära mannen bland lagets spelare.

Efter lagets guldfirande i lördags publicerade brasilianske stjärnan Willian upp en bild i sina sociala medier, där tränaren var helt bortklippt.

”Det är ingen hemlighet att Willian inte gillar Conte. Han har åkt in och ut ur laget de senaste två åren och uppskattar troligen inte sättet landsmännen Diego Costa och David Luiz behandlat på. Men det här ser inte bra ut”, skrev ESPN:s Chelseakorrespondent Liam Twomey om händelsen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.