Kane räddade Spurs i sista sekunden

Publicerad 2015-02-22

West Ham såg ut att ha kontroll på allt men Tottenham stod för en stark upphämning från 2-0 till 2-2 efter ett sanslöst drama.

I matchens absolut sista minut fick Spurs straff, Harry Kane klev fram men missade.

Men engelsmannen var först på returen och räddade därmed Tottenham igen.

West Ham hade fyra raka matcher utan vinst och kom med en 4-0 förlust i bagaget senast mot WBA i FA-cupen inför dagens derby.

Men det kunde man inte tro när Cheikhou Kouyaté nickade in 1-0 för bortalaget efter 22 minuters spel. West Ham såg sedan ut att gå mot en säker seger när Diafra Sakho skickade in 2-0 efter dryga timmens spel.

Kane poängräddare

Men man ska aldrig räkna ut Tottenham den här säsongen som har gjort flertalet mål under de sista minuterna. Så även den här gången efter sanslös dramatik.

Först reducerade Danny Rose med tio minuter kvar av matchen och i den femte stopptidsminuten fick Tottenham straff efter att Alex Song puttat omkull Harry Kane.

Engelsmannen tog själv hand om straffen, men missade då Adrian gjorde en bra räddning. Men Kane hann först fram på returen och skickade in 2-2 och blev poängräddare som så många gånger förr den här säsongen.

Spurs fortsatt sexa

Krysset innebär att Spurs ligger kvar på sjätte plats i tabellen med tre poäng upp till den sista CL-platsen som just nu Manchester United innehar.

West Ham behåller sin åttonde plats i tabellen med fem poäng upp till Spurs.