Talar ut efter hjärtattacken: ”Då hade jag inte suttit här”

PL-profilen hade en mardrömsfödelsedag i oktober

Publicerad:

FOTBOLL

För tre månader sedan ramlade Glenn Hoddle ihop mitt under en tv-sändning.

Nu talar han ut för första gången.

– Jag tackar högre makter för att jag var i studion när det hände. Jag skulle kunna ha varit hemma helt ensam, och då hade jag inte suttit här i dag, säger han.

Den 27 oktober i fjol – på sin 61-årsdag – kollapsade den engelske före detta Tottenham- och landslagsspelaren Glenn Hoddle mitt under en sändning med BT Sport.

Han medverkade i den förre fotbollsspelaren Robbie Savages program ”Saturday Morning Savage” – tillsammans med de engelska fotbollsprofilerna Paul Ince, Steve Sidwell och Harry Redknapp – innan han föll ihop på grund av en hjärtattack.

Sedan dess har Hoddle vårdats på sjukhus samt rehabiliterat i sitt hem. I samma program som han kollapsade under berättar han nu för första gången om tiden efter hjärtattacken.

– Jag mår helt okej, det har gått strax över tre månader. Det har varit tufft, säger han till Savage.

”Vilken perfekt tajming”

Han berättar att han knappt minns någonting från den dagen.

– Jag minns att du och Ince kom gående mot mig med en födelsedagstårta. Annars minns jag ingenting. Vilken perfekt tajming att göra det på sin födelsedag också. Vilken present till mig själv. Det var förmodligen mer traumatiskt för er och de som jobbar med programmet, för jag hade slocknat helt, säger han.

Studiomannen Simon Daniels uppfattade snabbt vad som hände och agerade på studs, vilket förmodligen räddade Hoddles liv. Han färdades med ambulans till London Hospital och fick akut vård.

– Jag tackar högre makter för att jag var i studion när det hände, med Simon där som kunde använda defibrillatorn (hjärtstartaren). Jag skulle kunna ha varit hemma helt ensam, och då hade jag inte suttit här i dag.

Återvänder den andra mars

Glenn Hoddle är främst förknippad med Tottenham där han spelade mellan 1975 och 1987. Han var även tränare i klubben 2001–2003. 61-åringen spelade även i det engelska landslaget mellan 1979 och 1988 och gjorde 53 matcher för ”Three Lions”.

Han var dessutom förbundskapten 1996–1999. Efter sin karriär inom toppfotbollen har han agerat expertkommentator.

Efter den drygt tre månader långa frånvaron blickar nu Hoddle fram emot en comeback i tv-rutan. Den andra mars är det derby i norra London – Tottenham mot Arsenal – och då ska han vara åter i studion.

1 av 2 | Foto: TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Glenn Hoddle tar sig förbi Maradona och Batista i VM 1986
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.