Läckta videon kan fälla Cardiff efter flygkraschen

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

En läckt video ställer till det för Cardiff och det ser fortsatt ljust ut för ”Project Restart”.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Foto: Thibalt Camus / TT

DAGENS SNACKIS

En läckt video, publicerad av tidningen Daily Mail, visar hur Emiliano Sala skrev på flera kontrakt med Cardiff. Tre dagar senare, i januari 2019, klev han på planet från Frankrike som därefter störtade. Han blev 29 år gammal.

Säljande klubb, Nantes, har hela tiden hävdat att Cardiff fortfarande bör betala transferavgiften på 15 miljoner pund (ca 180 miljoner kronor). Eftersom den nuvarande Championship-klubben har vägrat ligger ärendet på CAS bord. Cardiff har hela tiden lutat sig mot Premier League som ogiltigförklarade avtalet på grund av ett skrivfel i kontraktet. Fifa hävdar tvärtom, att Cardiffs intention var att värva Sala och att klubben således måste betala.

En källa säger till Daily Mail att affären ”absolut sågs som klar” från Cardiffs sida. Det återstår att se vad skiljedomstolen kommer fram till.

DAGENS PROJECT RESTART

Endast fyra av 1 008 testades positivt för corona i den tredje ronden. Därmed fortsätter Premier League-klubbarna ha hyfsad kontroll på virusspridningen. Nästa torsdag kommer ett definitivt besked på exakt datum när ligan drar igång igen.

Ett annat glädjebesked är att Watfords Troy Deeney har bestämt sig för att börja träna igen. Lagkaptenen vägrade först att återvända till anläggningen med övriga lagkamrater av oro för sin son som lider av andningssvårigheter. Att han gjorde det valet ledde till en del hatkommentarer från diverse främlingar: ”Vissa önskade att min son skulle få corona. Det är tufft att hantera den biten”, berättar Deeney för CNN som har haft ständig kontakt med lagkamraterna.

DAGENS SILLY 1

Liverpool har tillfälligt dragit sig ur förhandlingarna med Leipzig gällande Timo Werner. The Mirror menar att klubben vägrar att betala utköpsklausulen på 50 miljoner pund. Runt 30 miljoner tycker man är rimligare i dessa tider. Leipzig håller föga förvånande inte med.

DAGENS SILLY 2

Den ettåriga optionen i David Luiz kontrakt har ännu inte aktiverats. Mittbacken anslöt till Arsenal från rivalen Chelsea förra året och har fått mycket speltid sedan Mikel Arteta tog över klubben. Nu ser det dock ut som att han lämnar efter säsongsslut.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.