Uppdaterad 2023-03-06 | Publicerad 2023-03-05

Underläge efter två minuter.

Då låg Stina Blackstenius bakom Arsenals vändning i ligacupfinalen mot Chelsea.

Svenskan stod för kvitteringen när Arsenal vann med 3–1 och bärgade titeln.

På ett utsålt Selhurst Park hann spelarna knappt snöra skorna innan första målet hade gjorts. Chelseas anfallsess Sam Kerr stormade fram vid den bortre stolpen och nickade in ledningsmålet efter bara två minuter.

Men Stina Blackstenius skulle se till att den ledningen inte höll särskilt länge.

Studsade på Eriksson

Magdalena Eriksson, som bar lagkaptensbindeln för Chelsea, blockerade ett skott. Men det blev inte bättre än att bollen gick rakt till Blackstenius som placerade in kvitteringsbollen.

Ett viktigt mål av svenskan som även blev hjälte med matchens enda mål i semifinalen mot Manchester City.

Bortdömt mål

Blackstenius hade ytterligare en boll i nät, men fick det bortdömt för offside. För resultatet spelade det dock mindre roll.

Kim Little gjorde 2–1 på straff och i slutet av första halvlek gjorde Niamh Charles självmål och Arsenal gick till pausvila med en tvåmålsledning.

3–1 blev också slutresultatet och Arsenal-svenskarna Blackstenius och Lina Hurtig samt tränaren Jonas Eidevall får avsluta helgen med att titelfira.

Hurtig tillbringade hela matchen på Arsenals bänk. Samma sak gällde för Chelseas Zecira Musovic. Johanna Rytting Kaneryd byttes in i den 63:e minuten.