Vann sista matchen på White Hart Lane

Publicerad 2017-05-14

Efter 118 år är Tottenhams tid på White Hart Lane över.

Den sista föreställningen slutade med en 2–1-seger mot Manchester United – som därmed är borta från topp fyra.

Efteråt firade fansen med att storma planen.

I fredags blev Chelsea ligamästare.

Men det var inte tal om någon avslagen stämning när Tottenham tog emot Manchester United på hemmaplan.

Matchen var nämligen den sista någonsin på anrika White Hart Lane efter 118 år som Spurs hemmaarena. Och för hemmapubliken blev det ett fint avslut.

Redan efter sex minuter nådde Victor Wanyama högst på ett inlägg och skallade in 1–0.

– Vackert, vackert. En härlig kross, ett härligt häng. Snyggt!, säger Glenn Strömberg i Viasat.

Klara ligatvåor

Spurs radade sedan upp chanser mot ett, återigen, reservbetonad Manchester United-uppställning.

Utdelningen dröjde, men kom i början av andra halvlek när Harry Kane stack fram foten på en Christian Eriksen-frispark.

Wayne Rooney skapade lite nerv i matchen när han stötte in en reducering i 71:a minuten men närmare än så kom inte Mourinhos mannar.

– Det här var en dröm jag hade när jag tänkte på matchen i går. Jag ville göra det här målet och att göra det matchavgörande är ännu bättre, säger Harry Kane om segermålet.

Efter matchen stormade fansen in på planen för att fixa med sig en sista souvenir.

”Måste ta med oss det här till Wembley”

Segern gör att Spurs är cementerade på andraplats i tabellen medan Manchester United nu kan ge upp alla tankar på att nå Champions League genom att komma topp fyra i ligan. Med två omgångar kvar har United, på sjätteplats, sju poäng upp till City på fjärdeplatsen.

– Allt jag tänker på nu är (Europe League-) finalen, säger Jose Mourinho.

Nästa år kommer Tottenham att spela på Wembley innan de återvänder till nya arenan som ligger precis intill White Hart Lane.

– Vi måste ta med oss det här spelet till Wembley. Fansen måste komma och sjunga med oss som de gör här, säger Kane.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se