Raheem Sterling briljerade när Chelsea tog första segern

Matchens man var Raheem Sterling som låg bakom alla mål i 3–0-segern.

– Det är som att se honom för några år sedan igen, säger Viaplays expert Martin Åslund.

Efter att bara fått med sig en poäng på de två inledande ligamatcherna blev det rejäl islossning för Chelsea hemma mot nykomlingen Luton.

Då visade anfallaren Raheem Sterling på gamla stortakter.

28-åringen, som var rejält kritiserad under förra säsongen och som ”bara” gjorde sex mål, noterades för två mål och en assist i matchen.

Sterling jublar.

Visade på gamla takter

Redan efter efter 17 minuters spel bjöd han på ett drömmål när han satte av på högerkanten och dribblade sig förbi en hög Luton-försvarare innan han kyligt la in bollen i nät i det bortre hörnet.

– Balansen och farten, det är som att se honom för några år sedan igen. Den här otroliga… han är nästan ostoppbar när han får den där låga tyngdpunkten och kvickheten. Och sen är det som att rulla puck på Grönan när han rullar in den i bortre. Otroligt, otroligt fint mål, säger Viaplays expert Martin Åslund.

Dessförinnan hade Sterling bränt ett jätteläge när han sköt direkt på volley från central position inne i boxen. Men gästernas belgiske målman Thomas Kaminski stod för en vass reflexräddning.

Nyförvärvet fick näta

Men när Sterling fick läge igen inne i straffområdet i den 68:e minuten efter ett fint förarbete av Moises Caicedo och Malo Gusto, kunde belgaren inget göra.
Målet var Sterlings andra för matchen – lika många som han gjorde under hela vårsäsongen.

Med kvarten kvar fick 28-åringen även komma med i assistprotokollet när han vackert spelade fram nyförvärvet Nicolas Jackson som stötte in 3–0. Hans första mål i Chelsea-tröjan.

Därmed fick tränaren Mauricio Pochettino fira första ligavinsten sedan han tog över Londonklubben.

För Lutons tränare Rob Edwards var det desto tyngre, då hans lag föll för andra matchen i rad. Efter två omgångar har nykomlingen bara gjort ett mål – samtidigt som man släppt in sju.