Känga till Mourinho – men hoppas på Zlatan

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Frispråkige United-ikonen: ”Inte min kopp te”

1 av 5

Roy Keane gillar inte José Mourinho som ny United-tränare.

Däremot hoppas han på en värvning av Zlatan Ibrahimovic.

– Han är en stor spelare, en stor karaktär, säger Keane.

José Mourinho är ny tränare i Manchester United. Efter månader av spekulationer blev utnämningen officiell i förra veckan efter att Louis van Gaal fått sparken från den engelska storklubben.

Bland United-legendarerna har det hyllats som ett perfekt val.

Men Roy Keane är inte som alla andra.

”Väldigt irriterande”

Den hårdföre United-ikonen – som bråkade sig bort från klubben efter en konflikt med Sir Alex Ferguson – tycker inte om portugisen.

– Han är inte min kopp te. Jag tyckte att han var väldigt irriterande när jag tränade mot honom (Keane då i Sunderland reds anm). Men det är bara en personlig grej. Allt handlar om att vinna i United och hans cv skvallrar om att han är en vinnare. Han var tillgänglig, hade ett fantastiskt cv och verkar passa bra, men han är inte min smak, säger Keane enligt Daily Express.

”Något United saknar”

Någon irländaren däremot gillar är Zlatan Ibrahimovic. Svensken fortsätter att kopplas ihop med en flytt till Old Trafford.

Det är en värvning som Keane hade uppskattat. Han har tidigare varit väldigt kritisk mot flera spelare i dagens United – spelare han anser vika ner sig.

– Jag tycker att han vore en bra värvning på ett ettårskontrakt. Han är en stor spelare, en stor karaktär. Jag har sagt tidigare att United saknar karaktärer i laget i dag och Zlatan hade passat in bra där, säger Keane.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.