Jättetavlan som kan kosta titeln

Publicerad 2011-03-19

Tabbe av Almunia i poängförlusten

West Bromwich bjöds på en 2-0-ledning i matchen mot Arsenal efter en supertavla av Arsenals målvakt Manuel Almunia.

Ligatvåan kom tillbaka men fick bara 2-2 och tappar nu mot Manchester United i ligatoppen.

– Det är ett enormt misstag och vi har inte råd med det, säger managern Arsene Wenger till BBC.

Arsenals har bara en titelchans kvar efter uttåge ur Champions League och FA-cupen samt förlusten i Ligacupfinalen. Därför kan Manuel Almunias tavla stå London-laget dyrt när säsongen ska sammanfattas.

Bjöd på öppet mål

Målvakten gick ut på en långboll men missförstod sitt försvar. Resultatet blev att Almunia sprang in i Laurent Koscielny och bjöd Peter Odemwingie på öppet mål till 2-0.

Överväger du att spela (Jens) Lehmann nu?

– Konkurrens finns på alla positioner. Det är samma för målvakter som för anfallare.

West Bromwich hade redan gjort ettan efter tre minuter sedan Steven Reid nickat in en hörna i mål. Men Arsenal kom tillbaka.

Tappar mot United

Efter 70 minuter gjorde Andrej Arsjavin 1-2 och sju minuter senare kom kvitteringen genom Robin van Persie. Ett mål som räddade en poäng men matchen måste ändå ses som en förlust för Arsenal.

Manchester United rycker nu ifrån till fem poängs försprång i ligan, med en match mer spelad än tvåan Arsenal.