Alexander Isak målskytt mot PSG

... men svensken snuvad på hjälterollen i Champions League

Uppdaterad 2023-11-29 | Publicerad 2023-11-28

Alexander Isak tystade PSG och Parc des Princes.

Men svensken och Newcastle snuvades på segern efter en sen – och omdiskuterad – straff.

”Vilken skit”, skriver Newcastle-legendaren Alan Shearer om domslutet.

Efter att ha missat en stor chans efter bara några minuter gjorde Isak därefter inget misstag. Hemmalagets Gianluigi Donnarumma lyckades inte hantera ett skott från den för kvällen pigge Miguel Almirón och Isak kunde trycka in returen för 1–0 till Newcastle.

– Skönt att få revansch ganska tätt inpå, säger Isak till TV4.

Första Champions League-målet

Det var Alexander Isaks första Champions League-mål i karriären.

– Det betyder mycket för mig.

Målet var på väg att betyda mycket. Engelsmännen ligger illa till i gruppen och en seger hade varit viktig. PSG låg dock på rejält för en kvittering. Och till slut – sent in på stopptiden – fick fransmännen straff efter en omdiskuterad handssituation.

Alan Shearer, Newcastle störste spelare genom tiderna, var inte nöjd med domslutet.

”Do me a fucking favour. Vilken skit”, skriver Shearer på sociala medier-plattformen X (tidigare Twitter).

Isak var mer diplomatisk.

– Straffen är väldigt tveksam, säger svensken.

Kylian Mbappé kvitterade

Kylian Mbappé var kylig från straffpunkten, överlistade Nick Pope och slog in 1–1.

– Det har varit spel mot ett mål i den andra halvleken. 31–5 i avslut till PSG talar sitt tydliga språk, säger experten Olof Mellberg.

Därmed behåller PSG andraplatsen i gruppen, tre poäng bakom Borussia Dortmund som slog AC Milan med 3–1 på bortaplan. Newcastle parkerar på en tredjeplats och har fortsatt chans till avancemang.

– På förhand är det inget dåligt resultat. Men när det går så här och man släpper in ett mål så sent är det svårt att se det positiva. Men det finns fortfarande mycket att spela för och vi får ta det den sista omgången och vinna då, menar Isak.

Newcastles tränare Eddie Howe berömde sin målskytt.

– Jag var väldigt nöjd med Isak. Det är en exceptionell spelare, säger han till TV4.