Skrällen: United utslagna trots Zlatans frisparksmål

Zlatan Ibrahimovic blev målskytt i sin första match från start på åtta månader.
Då passade Bristol City på att bjuda på en riktig smällkaramell.
Manchester United är utslagna ur ligacupen efter sent avgörande.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sin första match från start under onsdagens ligacupmöte med Bristol City, på dagen åtta månader efter knäskadan i april.

Svensken tackade för förtroendet genom att kvittera till 1–1 bara minuter efter Joe Bryans ledningsmål för Championship-laget, när han bombade in en frispark efter timmen spelad.

Fansen stormade planen

Det var ”Ibras” första mål på 255 dagar, senaste målet kom den nionde april borta mot Sunderland.

Målskytten klev sedan av i den 68:e minuten och kunde från sidlinjen se Bristol Citys Korey Smith avgöra tillställningen på tilläggstid när han gled igenom Unitedförsvaret med Victor Lindelöf och tryckte in 2–1-målet.

Därmed är Bristol City, med Nicklas Eliasson, vidare till semifinal i ligacupen – något som uppskattades av hemmafansen som stormade planen efter slutvisslan.

– Julen kommer tidigt till Bristol i år, utbrister kommentatorn Anders Bjuhr i Viasat.

”Vi såg ut som PL-laget”

För att sätta skrällen i perspektiv är detta bara andra gången på 26 år som ett lag från en lägre serie slår ut fyra lag från Premier Leagues under en ligacup.

– De hade lite tur idag. De vann matchen under den sekvens av matchen där vi var som starkast och där alla väntade på att vi skulle göra ett mål. Så jag måste säga att de hade lite tur. Jag gratulerar dem, jag vill inte skylla på att de bara vann tack vare tur, säger José Mourinho till Sky Sports.

Bristols tränare Lee Johnson stod för ett minihån mot United på presskonferensen efter matchen.

”Stundtals tyckte jag vi såg ut som Premier League-laget”, säger Johnson.

Tidningarna driver med Mourinho

Efter skrällen har Daily Mail rubriken ”City 2 United 1” för att få läsarna att tänka på Uniteds lokalrival Manchester City som ju förra helgen vann derbyt med samma siffror.

”Men den här gången är det Bristol som golvar Mourinho”, fortsätter sedan Daily Mail.

The Sun har en närmast identisk förstasida i morgondagens tidning.

”City knockar José igen... men den här gången är det Bristol”, lyder rubriken där.

Chelsea-Arsenal i semifinal

I kvällens andra cupsemi tog sig Chelsea vidare efter 2–1 hemma mot Bournemouth. Men bortalaget var ytterst nära att ta matchen till förlängning.

I den 90:e minuten kvitterade nämligen Dan Gosling, men bara minuten senare fick han se Alvaro Morata avgöra.

Semifinalmötena lottades efter matcherna. Där möter Manchester City skrällgänget Bristol medan Chelsea ställs mot Arsenal i ett Londonderby.

Efter det är dubbelmöte i cupsemifinalerna kommer Chelsea och Arsenal mötas tre gånger på 21 dagar i januari, då de även spelar mot varandra i ligan.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se