Mohamed Salah har varit namnet på allas läppar.

Den 25-årige egyptiern hade gjort sju (!) mål i sina fyra senaste ligamatcher.

Rent spelmässigt var han bra även i lördagens bortamatch mot Brighton – men det var andra spelare som stal show och rampljus.

Rivstart

Emre Can – nedflyttad som mittback – nickade in ledningsmålet assisterad av Philippe Coutinho, och minuten senare fixade Mohamed Salah en omställning som resulterade i att nyss nämnde Coutinho gjorde sin andra assist för dagen – till landsmannen Roberto Firmino.

Fyra minuter in i den andra halvleken var det dags igen.

Salah frispelade Firmino som gjorde sitt andra mål för dagen fram till 3-0.

Lurig frispark

Glen Murray reducerade till 3-1 på straff men i den 87:e minuten kom nästa brassemål; Coutinho satte 4-1 efter en lurig ”Ronaldinho-frispark” som gick under muren in i mål.

– Jag älskar sådana frisparksmål! Där måste jag berömma våra videoanalytiker som hade uppfattat det här, säger tränaren Jürgen Klopp.

Coutinho avslutade sedan det hela genom att trycka in slutresultatet, 5–1, med ett skott som styrdes via Brightons Lewis Dunk och som noterades som självmål.

– Blev det självmål?! Kom igen!, säger Jürgen Klopp besviket.

– Jaja, jag är väldigt imponerad av Coutinhos insats och insatsen överlag – den är grym, fortsätter Klopp.

Segern gör att Liverpool hakar på konkurrenterna i toppen.