Leicester chockade City i toppmötet

Publicerad 2016-02-06

Segertåget fortsätter för succélaget

Leicester behövde bara två och en halv minut för att ta ledningen i toppmötet mot Manchester City.

Sedan fortsatte de att chocka.

Nu leder succélaget Premier League med sex poäng och stormar mot titeln.

– Vi ska bara fortsätta drömma så får vi se vad som händer, säger Riyad Mahrez.

Leicesters segertåg bara fortsätter. Manchester City hade chans att gå upp på samma poäng som serieledarna vid seger i toppmötet.

Men Leicester chockade City direkt på Etihad Stadium.

Redan i den tredje minuten kom ledningsmålet efter att bortalaget fått frispark strax utanför straffområdet nere till höger.

Bollen gick in till Robert Huth som satte 1-0 via Martín Demichelis som hade tappat sin markering. I den 28:e minuten ville Manchester City ha straff efter att Pablo Zabaleta fällts, men domaren gav i stället hemmalaget frispark precis utanför straffområdet.

City hade behövt den.

”En galen liga”

Tre minuter in i den andra halvleken nätade Leicester igen. Riyad Mahrez tog sig in i straffområdet och satte snyggt 2-0. I den 60:e minuten kom trean. Huth nickade in sitt andra mål i matchen efter en hörna.

I den 88:e minuten satte Sergio Agüero ett tröstmål för City. Bara sekunder senare fick Agüero ett gratisläge när en Leicesterförsvarare passade bollen rakt till honom, men första touchen blev för hårt och anfallaren fick inte till avslutet.

Närmare än så kom aldrig City. Leicester leder nu Premier League med sex poäng.

– Vi ska slåss för titeln, vi får se vad vi kan göra. Vi själva hade inte väntat oss att vinna med 3-1 här. Vi ska bara fortsätta att drömma så får vi se vad som händer, säger Mahrez till BT Sport.

Efter segern erkände till och med tränaren Claudio Ranieri att Leicester kan vinna titeln.

– Det är en galen liga. Vi måste försöka vinna den här galna ligan och det är några stora lag som måste vinna, säger han till AP och fortsätter:

– Vi måste njuta av det. Vi tror ingenting. Vi vill kriga såklart, men utan press. För oss är det viktigt att spela och fortsätta på den här vägen för det är en konstig liga.