Gjort mål i alla matcher

Bafetimbi Gomis och Wayne Rooney

Wayne Rooney var maskotens favorit innan – men knappast under – mötet med Swansea.

Istället fortsätter Swanseas nya superduo att dominera.

André Ayew och Bafetimbi Gomis ordnade skrällsegern 2-1 hemma mot Manchester United.

25-årige mittfältaren André Ayew värvades från Marseille under sommaren och hittade i Swansea omgående en ny lekkamrat. Bafetimbi Gomis fick förtroendet efter försäljningen av Wilfried Bony till Manchester City förra vintern och har imponerat.

Mål i fyra raka matcher

Nu är duon hela Premier Leagues hetaste. Tillsammans har de gjort alla Swanseas sju mål i ligan och skjutit klubben till en tidig topplacering i ligan.

– Jag har försökt värva rätt och få spelarna att spela på ett visst sätt. Vi har visat fantastiskt offensiv fotboll den här säsongen men också visat att vi kan klara perioderna när det inte fungerar lika bra med vår organisation, säger managern Garry Monk till BBC.

Mot Manchester United kvitterade Ayew Uniteds ledning, som Juan Mata levererat, när han nickade in 1-1 efter 61 minuter. En chans som kom efter att gästernas store stjärna Wayne Rooney tappat boll på offensiv planhalva.

Segermålet 2-1 satte sedan Gomis i friläge efter en delikat passning, med vänster yttersida, från Ayew. Gomis nionde mål på hans tio senaste Premier League-matcher – med förra säsongsavslutningen inkluderad – efter mål i alla fyra matcher under årets säsongupptakt.

Rooney fortfarande mållös

Målen var också de första United släppte in den här säsongen efter tre raka nollor och reser frågetecken kring nye målvakten Sergio Romero som egentligen såg ut att ha chans att stoppa bägge målen.

– Vi dominerade i 85 minuter men vi förlorade under fem minuter. Det får inte hända, säger Uniteds tränare Louis van Gaal.

Frågetecken finns också kring Wayne Rooney som visserligen var maskotens favorit innan matchen – men gick mållös från sin fjärde raka ligamatch i säsongsupptakten. Detta sedan Ashley Williams avväpnat den engelske landslagsmannen vid ett friläge i den absoluta slutminuten.

Swansea passerar nu United i ligan och går upp på fjärde plats med åtta poäng – en pinne före United.