Arsenal slog Nottingham i ligapremiären.

Men lördagen var inte odelat positiv för Londonlaget.

Nyförvärvet Jurriën Timber skadade knät och fick bytas ut.

Arsenal FC

Arsenal vann enkelt i lagets första ligamatch för säsongen. Nottingham Forest hade inget att sätta emot när ”The Gunners” vann med 2–1.

Men lördagsförmiddagen började skakigt – utanför planen.

För med fem minuter kvar till avspark stod 35 000 supportrar utanför Emirates Stadium och väntade på att få komma in.

Något hade gått fel med de elektroniska biljetterna och matchen fick skjutas upp med en halvtimme.

Saka med drömmål

När matchen väl drog i gång började Arsenal starkt.

Eddie Nketiah öppnade målskyttet när han klippte inåt i plan och avslutade lågt intill den bortre stolpen.

Jurriën Timber skadade sig i Arsenals premiär i Premier League.

Bukayo Sakas 2–0-mål var ännu vackrare – en inåtskruvad vänster i krysset från tjugo meter.

Timber skadad

Arsenal i ledning, men efter paus sjönk stämningen när försvararen Jurriën Timber skadade sig och behövde byta.

Nederländaren fick ont när han skulle passa bollen på mittplan, tog sig för knät, och fick linka av planen.

Timber värvades från Ajax för en halv miljard tidigare i sommar.

Elanga bakom reduceringen

Svenske Anthony Elanga byttes in för Nottingham med tio minuter kvar av ordinarie tid och gjorde skillnad direkt.

21-åringen kom flygande i en kontring och spelade fram Taiwo Awoniyi som satte reduceringen.

Men gästerna kom inte närmare än så mot Arsenal som höll ut och vann med 2–1.